Noul PUG al Timişoarei: Principala nemulţumire – blocurile din zonele de vile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamentele reabilitate termic sunt cele mai căutate
Apartamentele reabilitate termic sunt cele mai căutate

Primăria Timişoara şi reprezentanţii firmei care a câştigat licitaţiea pentru elaborarea noului Plan Urbanistic General al Timişoarei au organizat ieri o dezbatere la care au fost invitate ONG-urile din Timişoara. 

Planul de introducere a noului PUG are mai multe faze, iar proiectanţii au ajuns acum în etapa de consultare a populaţiei. Timişorenii au fost invitaţi să îşi spună nemulţumirile şi propunerile pentru dezvoltarea oraşului în următorii 10 ani. Asociaţiile şi ONG-urile s-au arătat însă prea puţin interesate de noul PUG, iar la dezbaterea de ieri au participat mai puţin de 20 de persoane, majoritatea din zone rezidenţiale. Oamenii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de prezenţa blocurilor în zone de case şi au cerut ca prin noul Plan Urbanistic General aceste situaţii să fie evitate. „Şi eu şi soţul suntem bolnavi de inimă şi ne-am mutat la casă pentru că vrem linişte. Între timp s-au construit blocuri ilegal, canalizarea nu face faţă, nu sunt locuri de parcare şi circulaţia s-a aglomerat”, a spus una dintre timişorencele care a participat la dezbatere. 

O să se ţină cont de părerea oamenilor?

La întrunirea de ieri a participat şi preşedintele Asociaţiei Proprietarilor din Zone Rezidenţiale, Rodica Militaru. O opozantă declarată a blocurilor în zone de case, Rodica Militaru a atras atenţia că populaţia trebuie consultată în fiecare etapă de elaborare a noului PUG, nu doar în faza de elebaorare, când ar fi prea târziu. Responsabilii de proiect promit că părerile oamenilor vor fi adunate, structurate şi se va ţine cont de ele în planul de dezvoltare a oraşului. Potrivit proiectului, propunerile cetăţenilor sunt aşteptate până la începutul anului viitor, când va începe elaboparea PUG-ului, urmând ca vara viitoare planul să fie finalizat. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite