Nou la Timişoara: Master în tehnici Foto-Video la Universitatea de Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până acum absolvenţii de facultate pasionaţi de fotografie şi film erau nevoiţi să se gândească la programe de master în alte oraşe universitare, ori în străinătate, din acest an nu mai este nevoie să căute atât de departe.

Anul acesta, în premieră la Timişoara, studenţii pot studia tehnici foto-video la nivel postuniversitar.Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest Timişoara a înfiinţat şi pentru studiile postuniversitare specializarea numită chiar Foto-Video. Sunt aşteptaţi atât absolvenţii unor facultăţi înrudite (Arte, Jurnalism, Teatru), cât şi cei specializaţi în alte domenii, întrucât masterul face parte din platforma interdisciplinară. Concursul de admitere se organizează în data de 25 septembrie.

De la fotografie de modă la montaj

Masteranzii au ocazia să participe la cursuri despre: tehnici avansate de fotografie, portretul în fotografie, fotografia de modă, teoria şi analiza filmului, regie de film, media montaj (film, fotomontaj). Toate acestea doar în primul an din cei doi. Colectivul profesorilor care vor preda la masterul Foto-Video este format din:  Stelian Acea, Carol David, Ileana Pintilie, Lucian Ionică (cineast şi scriitor), Ioan Cărmăzan de la Facultatea Hyperion din Bucureşti, regizor şi scenarist care a realizat peste 80 de filme de scurt şi lung metraj precum şi film documentar,Camil Mihãiescu.

Înscrierile se pot face începând de luni, 20 septembrie, la sediul Facultăţii. Admiterea se va face în urma unui interviu, pe bază de portofoliu cu lucrări personale.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite