Timişoara: Nota cu care se intră la un liceu bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Timiş a centralizat mediile cu care absolvenţii din judeţ se vor înscrie la liceu anul acesta.

Concurenţa de anul acesta va fi la cele mai căutate licee din judeţ. Asta pentru că există suficiente locuri la licee pentru toţi absolvenţii. ,,Toţi elevii vor fi admişi în învăţământul liceal pentru că este obligatoriu ca fiecare dintre ei să fie absolvent de minim zece clase. Nimeni nu va fi respins, doar că, poate, nu va intra la liceul unde şi-a propus să ajungă, din cauza mediei care este prea mică”, a spus Sorin Ionescu, inspector şcolar.

Cea mai mare medie, sub zece

Datele centralizate arată ca nimeni nu are un 10 la admiterea din acest an. Cea mai mare medie din judeţ a fost 9,98 la o şcoală din Lugoj. Aproape 1.600 de elevi au medii cuprinse între 7 şi 8. Peste 1.500 de elevi vor merge la admitere cu note mai mari de 8, dar mai mici de 9. Cu medii peste 9, în judeţ sunt puţin sub 1.000 de elevi. Aproximativ 1.350 de absolvenţi se îndreaptă spre licee cu medii mai mici de 7, dar doar 520 au media sub 6.

Concurenţă foarte mare

Liceele cele mai apreciate din judeţ au pretenţii ridicate când vine vorba de media de admitere. În 2008, la Colegiul Naţional Bănăţean şi la Liceul Pedagogic Carmen Sylva din Timişoara, s-a intrat cu medii peste 9. La anumite secţii ale Colegiului Naţional C.D. Loga şi la Liceul Grigore Moisil, elevii admişi au avut medii peste 8, 80. La liceele cu profil de limbă străină ca, W. Shakespeare, J.L.Calderon sau, N. Lenau mediile nu au fost mai mici de 8.

Există şanse ca şi anul acesta să se menţină nivelul ridicat la şcolile cele mai căutate. În aceste condiţii doar ceva mai mult de 2.500 de elevi ar putea lua în considerare să înveţe la unul dintre aceste licee. La şcolile de profil va fi un examen de admitere care poate creşte sau reduce şansele de a fi admis.

Sfat autorizat

Profesorii îi sfătuiesc pe elevi să completeze cât mai multe opţiuni pe fişele de înscriere. ,,E bine să pună un număr cât mai mare de opţiuni, să fie siguri că o să prindă din prima tură un loc la liceu”, a continuat Sorin Ionescu. Candidaţii îşi pot schimba opţiunile, atâta timp cât o fac în limita de timp impusă, până în 25 iunie.

Mediile pentru admitere

Aproape 1.600 de elevi au medii cuprinse între şapte şi opt. Peste 1.500 vor merge la admitere cu note mai mari de opt, dar mai mici de nouă. Cu medii peste nouă, în judeţ sunt puţin sub 1.000 de elevi. Aproximativ 1.350 de absolvenţi se îndreaptă spre licee cu medii mai mici de şapte, dar doar 520 au media sub şase. Niciun absolvent nu are nota 10.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite