Noi motive de teamă la Ambulanţa Timiş: angajaţii ar putea rămâne fără bonuri de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă faptul că sunt tot mai multe posturi libere de şoferi, asistenţi şi medici, deci actualii angajaţi fac multe ore suplimentare, în curând aceştia ar putea rămâne fără bonuri de masă. Angajaţii spun că tichetele valorice sunt esenţiale pentru ei, iar fără ele ar putea lua calea străinătăţii.

Situaţia de la Serviciul de Ambulanţă Timiş se înrăutăteşte în fiecare zi. Pe lângă faptul că au rămas tot mai puţini pe baricade, angajaţii instituţiei ar putea rămâne şi fără bonurile de masă. Medicii şi asistentele, al căror salariu porneşte de la 800 de lei şi poate ajunge chiar şi la 3.000 de lei, spun că sunt tot mai disperaţi. Situaţia e tot mai gravă cu cât bugetul instituţiei a fost tăiat anul acesta cu trei la sută, astfel că trebuie făcute tăieri de cheltuieli încât măcar plata la timp a salariilor să nu fie pusă în pericol.

„Noi primim cu două milioane mai puţin. Înainte de recalculare, instituţia primea 25,7 milioane de lei. După scăderi, ni s-a transmis că trebuie să ne încadrăm cheltuielile într-un buget de 23 de milioane de lei. Niciodată nu am rămas cu bani necheltuiţi, ci doar cu datorii faţă de angajaţi. Avem deficit de personal, se fac multe ore suplimentare, dar banii sunt tot mai puţini. Nu se pune problema desfiinţării, însă vin vremuri grele şi nu are cine să ne salveze", a spus Iancu Leonida, directorul Serviciului de Ambulanţă Timiş.

Ca atare, reducerea bugetului poate duce la concedieri, întârzieri la intervenţii şi scăderea calităţii actului medical.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite