Noi migranţi prinşi încercând să intre în mod ilegal în România pentru a scăpa de sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din Timiş au tot mai mari probleme în apărarea graniţelor. Numărul cetăţenilor străini care sunt prinşi trecând ilegal graniţa a crescut. Cei prinşi în flagrant spun că vor să scape de sărăcie şi caută să ajungă în Europa de Vest.

Un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, care executa misiuni alături de poliţiştii din Comloşu Mare, a depistat în zona de frontieră doi cetăţeni străini. Având în vedere faptul că nu işi justificau prezenţa în zonă la acea oră, poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor în cauză şi pentru că nu vorbeau limba română i-au condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie au stabilit că este vorba despre: Ayaari M., în vârstă de 24 de ani, de cetăţenie tunisiană şi Ali A., în vârstă de 25 de ani, de cetăţenie somaleză. Cei doi au declarat că s-au întalnit în Grecia în luna decembrie 2010, iar la începutul lunii martie s-au hotărât să plece în România. Pentru că nu posedau viza pentru România, au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

În această dimineaţă, la Moraviţa, poliţiştii de frontieră au mai depistat un cetăţean tunisian si unul libian, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.În ambele cauze continuă cercetările în vederea stabilirii intregii activităţi infracţionale.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite