Noi case la Grădina Zoologică din Timişoara. Leii ascunşi de ochii vizitatorilor mai aşteaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Excavatoare, buldozere şi basculante tulbură în aceste zile liniştea grădinii de la Pădurea Verde. Programul „CarpatZoo”, o colaborare între grădinile zoologice din Banat şi Szeged, aduce modificări importante în peisajul Zoo Timişoara.

Suprafaţa luciului de apă va creşte considerabil odată cu finalizarea celor două mini-lacuri la care se lucrează în prezent. „Balta mare va avea peste 3.000 de metri pătraţi şi va cuprinde trei insuliţe, care vor fi habitate pentru animale mici, cum ar fi lemurienii. Balta mică nu va avea mai mult de 400 de metri pătraţi, iar acolo va fi habitatul pentru capibara. Ca o noutate, pe lângă păsările pe care le avem până acum, pe aceste bălţi vor apărea şi pelicanii”, a spus Mihăiţă Afrenie, directorul Grădinii Zoologice din Timişoara.

Programul „CarpatZoo”, o co-finanţare româno-maghiară, şi-a făcut deja simţită prezenţa la Zoo Timişoara, prin puncte de informare cu ecran tactil. Urmează, pe lângă cele două bălţi, şi un sistem de camere video prin care animalele vor putea fi văzute non stop pe pagina de internet a instituţiei.

Leii n-au pământ

Lipsa unei suprafeţe corespunzătoare întârzie amenajarea habitatului leilor. „Am făcut o adresă către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, pentru un schimb de terenuri cu Agenţia Naţională a Pădurilor, însă birocraţia durează foarte mult. Poate anul ăsta se va termina, iar în 2011 vom putea începe amenajarea habitatului”, a explicat şeful de la Zoo. „Ştiţi cum e, fiecare îşi apără ograda sa, iar pentru ca acest proiect să avanseze şi să putem expune leii trebuie ca reprezentanţii tuturor părţilor implicate să vrea. De vreo trei ani suntem în acelaşi stadiu, pentru că ba se schimbă legea, ba se tergiversează nu ştiu ce act şi aşa mai departe. La un moment dat cred că o să ducem leii în birourile unde se întârzie proiectul şi să le dea ei de mâncare”, a mai spus Afrenie.

Subiect cerut de:

Scorţescu Mirela, învăţătoare


"Aş vrea să citesc despre Grădina Zoologică, când vor fi expuşi şi leii sau ce animale noi vor mai apărea."

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite