Nicu Covaci, liderul Phoenix: “Să te ferească sfinții dacă dai de pumnii mei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicu Covaci a revenit la Timișoara, orașul său natal, chiar dacă nu are de susținut niciun concert. Liderul de la Phoenix a vizionat o gală de box, în Sala Olimpia, unde ne-a povestit despre cariera lui de sportiv.

Fost practicant de box și arte marțiale, Nicu Covaci a participat la Gala Euroliga Boxing One, în care s-au întrecut echipele Galanta Kids din Slovacia și Timișoara Lions. Liderul trupei Phoenix, cunoscut ca fiind un tip dur, ne-a povestit relația sa cu sporturile de contact. “Am făcut box de la începutul anilor 80, în Germania. Am vrut să fac taekwondo, pentru că mai făcusem arte marțiale înainte. Dar în sala în care am intrat erau doar boxeri. Mi-au dat un sparing partner care era și culturist. Țin minte și acum că mi-a dat niște pumni de 4-5 zile m-a durut capul. Nicio aspirină nu rezolva problema”, a declarat Nicu Covaci.

Covaci nu s-a lăsat niciodată de sport și susține că se pregătește aproape zilnic pentru a avea o condiție fizică bună. “Am sală de box acasă. Am saci de toate mărimile. Am făcut investiție serioasă în asta. Să te ferească sfinții dacă dai de pumnii mei”, a mai spus chitaristul trupei Phoenix.



Nicu Covaci urmărește cu atenție meciurile de box de la Sala Olimpia

Un înotător desăvârșit

Pe lângă box, Nicu Covaci este cunsocut pentru hobbyul său de scufundător. Practicarea de scubadiving este facilă pentru el, mai ales când se află acasă în Spania. “Casa mea este pe malul mării. În față mea este marea, iar în spate muntele. Este ceva de poveste. Oricine vine la mine este invitat la scufundare. Și pentru acest sport am echipamente de ultima generație. Eu înot de la 11 ani. Am început la ILSA”, a mai povestit Covaci.

Interesant este că Nicu Covaci nu a fost niciodată prieten cu fotbalul, chiar dacă a participat la realizarea imnului echipei Poli Timișoara. “Am jucat fotbal în tinerețe, dar le rupeam picioarele la adversari. Nu mă uit la fotbal, nu îmi place.

Nicu Covaci are timp să se relaxeze, pentru că următorul concert de la Timișoara va avea loc pe 10 iulie, în Piața Unirii, la aniversarea a 100 de ani al RETIM-ului.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite