Nicolae Mann, un om de afaceri timișorean controversat, reținut de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FBI-ul caută 17 indivizi suspectaţi de infracţiuni informatice
FBI-ul caută 17 indivizi suspectaţi de infracţiuni informatice

Potrivit primelor informații, Nicolae Mann a fost reținut în timp ce încerca să părăsească țara la vama Cenad. Acțiunea este coordonată de structura centrală a DNA.

UPDATE: Potrivit siteului pressalert.ro, Nicolae Mann este acuzat că a încercat să  mituaiscă un judecător de la Curtea Supremă. Afaceristul a fost reținut în vama Cenad, când încerca să iasă din țară. Ca o coincidență, Mann a fost reținut în vama Cenad,  „parohia” unui alt "greu" din agricultură, fostul senator Viorel Matei. „Eu nu știu nimic. Acum 10 minute am venit din câmp că am terminat însămânțarea la porumb și am fost să dau fiecărui angajat câte un miel. Relațiile mele cu Mann nu au fost niciodată bune pentru că  eu am fost președintele agricultorilor. .Întodeauna aveam probleme în ce privește plățile. Nu a fost un om corect față de agricultori. Când a fost tot stafful la el, cu Sîrbu, cu Năstase, eu am refuzat să merg la cu el la masă pentru că nu am avut relații bune”, a declarat Matei pentru „Adevărul”. 

Nicolae Mann nu este în relații bune nici cu „regina cerealelor” din Vestul țării, Mioara Simcelescu. Aceasta a declarat că Mann este „cel mai mare mafiot” din agricultură după ce omul de afaceri i-a trimis Garda Financiară la depozitele cu cereale. De asemenea, numele lui Mann apare și în interceptările din dosarul în care a fost arestată fosta directoare adjunctă a Direcției de Finanțe Timiș. Cumnatul lui Mann, Dinu Călin, a fost și el arestat în dosarul respectiv. 

Împotriva omului de afaceri timișorean a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor dedelapidare, fals, uz de fals, gestiune frauduloasă, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, în cazul fraudării grupului german Aton. El este acuzat că a prejudiciat stratul cu aproximativ 360 de milioane de lei.
Până la această oră, nu se cunosc motivele pentru care Mann a fost reținut de procurorii anticorupție.

Vom reveni cu amănunte.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite