Nemulţumiţii de pe autostradă şi-au făcut asociaţie ca să se judece cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi localnici din Recaş sunt supăraţi că au primit preţuri mici pentru exproprieri. Uniţi într-o asociaţie, oamenii vor să ceară de două ori mai mult decât oferă statul pentru un metru pătrat „călcat” de autostradă.

Autostrada Vestului traversează aproximativ 170 de hectare de teren agricol pe porţiunea Nădlac-Arad-Timişoara-Lugoj-Deva, iar statul plăteşte pentru aceste terenuri aproximativ 15.000.000 de euro. Cei care au avut norocul să aibă terenul în calea celui mai mare proiect de infrastructură din Banat au luat bani frumoşi, ajungând să se îmbogăţească peste noapte. În zona Remetea, preţul unui metru pătrat de teren a crescut şi de 4.000 de ori. Autostrada trece şi prin zona Recaş, unde primăria oraşului are în administrare 500 de hectare de păşune. Dintre acestea, 18 vor fi traversate de viitoarea autostradă.

Vor mai mult pentru păşune
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a oferit pentru terenurile din zona Recaş patru euro pe metru pătrat, astfel că Primăria Recaş ar urma să încaseze aproximativ 800.000 de euro. Consiliul Local Recaş nu acceptă preţul, astfel că primăria se judecă în instanţă cu statul. „Suntem nemulţumiţi de preţ, ţinând cont că la Remetea s-a dat şi 8-9 euro pe metru pătrat”, a spus primarul oraşului, Marinel Paşca. Acesta, împreună cu cel puţin şapte localnici nemulţumiţi, a depus deja documentele în instanţă. Potrivit primarului, printre nemulţumiţii de pe autostradă este şi un român plecat în Suedia, care mai are proprietăţi la Recaş. „Nici el nu e de acord cu preţul. Trebuia să vină şi el în România să dea compania în judecată, dar nu a mai ajuns şi a împuternicit pe cineva”, a mai spus Marinel Paşca. Procesul nu va afecta lucrările la autostradă. În momentul în care şantierul va ajunge în zonă lucrările vor continua, urmând să se soluţioneze problemele în instanţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite