Timişoara: Nemulţumiţii de pe Autostrada Vestului îşi fac asociaţie ca să se judece cu statul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Nemulţumiţii de pe Autostrada Vestului îşi fac asociaţie ca să se judece cu statul
Timişoara: Nemulţumiţii de pe Autostrada Vestului îşi fac asociaţie ca să se judece cu statul

Proprietarilor din zona Recaş nu le convin sumele primite pentru exproprieri. În timp ce unii localnici din zona Remetea Mare se bucură că s-au îmbogăţit peste noapte şi fac planuri de cheltuire a banilor, alţii se pregătesc să se judece cu statul.

Citiţi şi:               

  • Timişoara: Săracii satului au ajuns îmbogăţiţii autostrăzii
  • Timişoara: Preţul unui metru pătrat de teren pe Autostrada Vestului a crescut de 4.000 de ori
  • Timişoara: Îmbogăţit de autostradă, şi-a salvat casa veche de 40 de an
  • Timişoara: VIDEO Autostrada Timişoara-Arad dezgroapă neputinţa arheologilor



Ziarele „Adevărul” şi „Adevărul se Seară” continuă să vă ţină la curent cu tot ce se întâmplă pe Autostrada Vestului, atât în privinţa lucrărilor care se execută, cât şi cu traseul şi cu proprietarii de terenuri din calea autostrăzii. Până acum au fost expropriate terenurile până în zona Remetea. „Fără aceşti bani nu mi-aş fi renovat casa”, a spus Nelu Străuţ, un proprietar din Remetea care a primit nouă euro pe metru pătrat. „Sunt nemulţumit de preţ. Am primit nouă euro pe metru pătrat. Cu 15 aş fi fost mulţumit, dar am acceptat pentru că mi-am dat seama că aş fi luptat cu morile de vânt”, a spus un alt localnic expropriat.

Nemulţumiţii de la Recaş se asociază


Pe raza oraşului Recaş autostrada traversează 60 de hectare, pământ pentru care urmează să se dea banii proprietarilor. Statul oferă pentru un metru pătrat de aici patru euro. „Peste 60 % din cei expropriaţi nu sunt mulţumiţi cu preţul. La Remetea s-a plătit nouă euro, aici doar patru. Se vor constitui în asociaţie şi merg în instanţă”, a spus primarul din Recaş, Marinel Paşca. Acesta a mai spus că un metru de pătrat de pe raza oraşului Recaş ar trebui plătit de stat cu 12-15 euro. Proprietarul care oferă cel mai mult teren pentru autostradă, patru hectare, este „Vulturul de Aur”, o firmă italiană care deţine în zonă 400 de hectare.

„Sunt mulţumit. Fără aceşti bani nu mi-aş fi renovat casa”, Nelu Străuţ, proprietar Remetea Mare

„Peste 60 % din cei expropriaţi nu sunt mulţumiţi cu preţul”, Marinel Paşca, primar Recaş



 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite