Timisoara: Negocieri ca la piaţă pentru blocuri de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltatorii atrag bănăţenii cu bonusuri şi preţuri făcute împreună cu clienţii.

Criza financiară continuă să ţină îngheţată piaţa imobiliară, iar singurii care se încumetă să cumpere sunt cei care au lichidităţi.

Dezvoltatorii imobiliari din Banat recurg, mai mult ca niciodată, la negocieri când au un potenţial client. Diferenţa între preţul de pornire şi cel obţinut după discuţii poate fi mare în cazul în care cumpărătorul vrea să facă o investiţie considerabilă, cum ar fi să cumpere mai mult de un apartament.

Discount-urile se fac în unele cazuri şi pentru cei care aduc noi clienţi firmei respective sau pentru cei care plătesc cu banii jos. Cu toate acestea, nu în toate situaţiile se fac negocieri. Cei mai mulţi agenţi imobiliari spun însă că reuşesc să „îi simtă“ pe cei care sunt dispuşi să plătească fără să aibă nevoie de reduceri.

Bonus pentru plata cu banii jos

 „Am avut cazuri în care s-a plecat de la un preţ de 72.000 de euro şi s-a ajuns la 70.000 de euro pentru un apartament cu două camere. Chiar dacă este criză, există interes pentru piaţa imobiliară, dar multe discuţii sunt doar tatonări. Nu este ceva nou, românului mereu i-a stat bine cu negocierea“, a declarat Sorin Bratu, agent imobiliar. În urma negocierilor, preţul poate scădea însă chiar şi cu 9 la sută.

Valoarea avansului este foarte importantă în cazul negocierilor dintre dezvoltatorii imobiliari şi potenţialii clienţi. „Putem negocia modalitatea de plată, valoarea avansului, perioada în care trebuie efectuată plata. Şi înainte de criză am fost deschişi către aşa ceva“, a precizat şi Monica Barabas, manager de proiect. Nu în toate cazurile se negociază din punctul de vedere al preţului. Unii clienţi pot primi diverse bonusuri dacă au mai mulţi bani puşi deoparte.

Dezvoltatorii le pot da centrale de apartament, aparate de climatizare, rulouri sau loc de parcare gratuit. „Mulţi clienţi sunt interesaţi de proiectul Prima Casă. Se pot pune, de exemplu, centrale termice, dar depinde şi de avansul pe care ei îl pot oferi“, a spus Anita Heiman, reprezentat al unui dezvoltator imobiliar din Timişoara.

Cadouri pentru cumpărători

Dezvoltatorii imobiliari pun la bătaie apartamente de lux la preţuri care pot fi oricând mai mici. Dacă nu se fac reduceri, clienţii sunt momiţi cu mici cadouri, cum ar fi montarea gratuită de rulouri, loc de parcare, climă sau centrale de apartament.

Diferenţa între preţul de pornire şi cel final poate fi mare dacă investiţia e mare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite