Neda Ukraden, una din cele mai celebre cântărețe din Serbia, a făcut spectacol la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neda Ukraden, cea mai bine vândută artistă din Serbia, cu peste cinci milioane de discuri date, a fost invitată la Timișoara, pentru un concert la aniversarea celor trei ani de Radio Banat Link.

Sala Capitol al Filarmonicii Banatul s-a dovedit neîncăpătoare pentru evenimentul organizat cu ocazia aniversării a trei ani de la apariția postului de radio Banat Link, singurul radio privat din vestul țării care difuzează doar muzică sârbescă. Organizatorii au dorit să refacă atmosfera din showurile muzicale de pe postul de televiziune Pink, din Serbia, astfel că pe scenă au urcat numeroși artiști de muzică populară, de la Stana Izbașa, Desanca Lalici până la veteranul Laza Knejevici, au fost trei orchestre care au cântat live, dar și spectacole de dans.

Invitatul special al evenimentului a fost Neda Ukraden, una dintre cele mai celebre cântărețe din Serbia. Este artista care a vândut cele mai multe albume, peste cinci milioane de unități. Neda s-a născut în 1950 (are 62 de ani, însă nu-i arată deloc), în Croația, însă în 1992, în timpul războiului, s-a mutat la Belgrad. Și-a început cariera în 1967, devenind una din cele mai apreciate artiste din fosta Jugoslavie. Are peste 30 de albume la activ.



Cântăreața a ridicat publicul în picioare, care a cântat alături de ea refrene cunoscute. Nu putea să lipsească “Zora je”, unul din marile hituri ale Nedei Ukraden.

După spectacol, chiar dacă s-a încheiat după miezul nopții, Neda Ukraden a fost amabilă să răspundă la câteva întrebări.

Care este secretul succesul unei cariere de peste 40 de ani?

Nu există un secret. În ce mă privește, există doar acel ceva ce transmiți publicului și ce primești de la el înapoi. Sunt acele vibrații bune. Am avut norocul să lucrez cu cei mai de seamă compozitori din fosta Jugoslavie, începând cu Slovenia și terminând cu Macedonia. Nu i-am ales niciodată pentru naționalitate, ci pentru talentul lor. Mi-am respectat publicul, iar acesta poate fi un secret.

Știați că hitul “Zora je” este cântată și în limba română?

Da știam. Această piesă este cântată în 13 limbi, printre care și româna. Nu pot să fiu decât fericită. Asta înseamnă că este un hit internațional și demonstrează calitatea lui.



Cum apreciați concertul din această seară?

Sunt bucuroasă că am putut să vin să cânt aici și sunt fericită că lumea apreciază ce fac. A fost o locație frumoasă, aici în sala filarmonicii, care mi-a dat posibilitatea să comunic bine cu spectatorii. E altceva decât în discoteci sau cluburi. A fost o atmosferă plăcută. Mulțumesc gazdelor, celor de la Banat Link, cărora le urez mulți ani.

Ce amintiri aveți despre România?

Am mai cântat în România, la Sânnicolaul Mare, Jimbolia și Timișoara. Ultima dată când am fost la Timișoara a fost în 1993, când am cântat pe stadion. Știu că este o atmosferă prietenească aici, indiferent că cei care m-au invitat au fost români, sârbi sau maghiari. Mă bucur de fiecare dată când vin aici.

Peste o lună, la Timișoara va cânta Lepa Brena. Știați?

image
image

Am aflat după ce am văzut afișele din oraș. Nu suntem prietene apropiate, dar ne respectăm. Eu o apreciez pentru ce face. Am cântat împreună pe scene, am participat la spectacole. Îi doresc succes. Și eu mi-am propus să mai vin la Timișoara, dar nu știu când.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite