Timişoara: Nebunie la repartizarea posturilor în învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Nebunie la repartizarea posturilor în învăţământ
Timişoara: Nebunie la repartizarea posturilor în învăţământ

Profesorii care încă mai sperau la un loc de muncă în învăţământ au avut de aşteptat mai mult decât ar fi crezut.

Şedinţa în care s-au împărţit locurile libere în şcolile din Timiş a durat trei zile. „S-a decalat cu mult şi încă mai trebuie să aşteptăm”, a spus Carmen Avraam, învăţătoare.  În judeţ au fost libere aproape 1.000 de locuri pentru care s-au arătat interesaţi aproximativ 1.800 de candidaţi.

„Numărul mare de candidaţi a dus la probleme de organizare”, a spus Dumitru Tomoni, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Timiş. Zilnic, în sala de repartiţii erau cel puţin 200 de persoane. Cea mai mare concurenţă a fost pentru posturile de educatori şi învăţători. Aproape toate posturile au fost ocupate de profesori calificaţi. „Se observă o tendinţă de reducere a numărului de necalificaţi din sistem, datorită concurenţei”, a spus Sorin Ionescu, inspector adjunct în cadrul ISJ Timiş.

Concurenţă dură şi în regiune


Concurenţa a fost mai mare şi în judeţul Arad, unde 230 de candidaţi s-au înscris pe cele 90 de posturi de suplinitori necalificaţi.  La Hunedoara, aproximativ 900 de hunedoreni au candidat pe cele 350 de posturi în învăţământ. Nici la Oradea lucrurile nu au fost foarte diferite.

În Caraş, din 1.500 de posturi vacante au fost ocupate doar 53 la sută. Cadrele didactice care au ratat repartizarea de la acest final de săptămână au şansa de a fi repartizate pe posturile rămase libere, în perioada 9-10 septembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite