Naţionala de juniori „under 19” întâlneşte Serbia la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se pregătreşte pentru turneul final al Campionatului European, care va fi găzduit, în iunie, de ţara noastră. Tricolorii mici vor juca mâine, pe terenul Ştiinţa un meci amical cu naţionala similară a Serbiei.

Baza “Ştiinţa” a devenit locul de antrenament pentru naţionala României de fotbal “under 19”, care de trei zile se află la Timişoara. Sub conducerea lui Lucian Burchel, tricolorii mici se pregătesc pentru turneul final al Campionatului European rezervat jucătorilor sub 19 ani, care va fi organizat de România, în perioada 20 iulie – 1 august. România va juca mâine, de la ora 14.00, pe terenul “Ştiinţa”, un meci amical contra echipei similare a Serbiei. „Şansele la turneul final sunt la fel pentru noi, cât şi pentru celelalte naţionale. Să nu uităm că fiecare meci porneste de la 0-0. Fiecare din cei 21 de jucători selecţionaţi are în geantă bastonul de mareşal. Eu mi-aş dori ca toţi să ajungă la prima reprezentativă, pentru că de asta sunt pus aici”, a declarat Dorin Arcanu, antrenorul cu portarii de la naţională.



Trei jucători de la Poli

În rândul tricolorilor se află şi trei jucători de la Timişoara. Este vorba de Florin Ilie, Andrei Dăruiala şi Marian Fuchs, toţi provenind de la centrul de juniori de la Poli. Mijlocaşul Funchs a debutat deja în Liga I, într-un meci pe care Poli l-a disputat cu Universitatea Cluj. Dăruială a evoluat pentru echipa mare al alb-violeţilor în meciul din Cupa României, cu Sănătatea Cluj. “Centrul de copii şi juniori de la Timişoara începe să mişte şi asta se vede. Sunt trei jucători selecţionaţi la lot şi pe viitor sper să fie tot mai mulţi. Uşile sunt deschise pentru toţi”, a mai spus Arcanu. În lot se mai află un fotbalist timişorea, Romario Benzar, care evoluează la echipa lui Gică Hagi, Viitorul Constanţa.



În rândul tinerilor fotbalişti se află doar doi jucători care evoluează peste hotare: Bogdan Remeş, de la Honved Budapesta şi Patrick Walleth, de la FC Ingostad.

Tehnicienii timişoreni cu ochii pe cei tineri

La antrenamentele naţionalei au participat mai mulţi antrenori din Timişoara, printre care Alin Artimon, Adrian Stoicov sau Robert Fruşa. “La nivelul acesta şansele lor de a ajunge la echipele mari există, dar depinde de ei. Au calităţi însă au şi foarte mult de muncă. La Campionatul European e greu să te lupţi cu ţări de tradiţie în fotbalul juvenile”, a declarat Alin Artimon.
 




image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite