Revista micuţilor pentru părinţii care nu au putut merge la serbare din cauza gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prichindeii au fost fericiţi să le facă un cadou părinţilor
Prichindeii au fost fericiţi să le facă un cadou părinţilor

Două educatoare au realizat o revistă despre micuţii de la grupa lor şi au dăruit-o părinţilor cadou de Crăciun. Cristina Chiper şi Rodica Micşa au vrut să se revanşeze pentru că părinţii nu au avut ocazia să-şi vadă copiii fulgi de nea.

Serbarea de Crăciun a fost, anul acesta, doar o înregistrare pe dvd pentru părinţii prichindeilor de la grădiniţele timişorene, din cauza ameninţării gripei porcine. Ca să ridice starea de spirit a mămicilor şi tăticilor, educatoarele şi copiii de la grupa mare B a Grădiniţei numărul 11 din Timişoara, au făcut pentru ei o revistă. „Am vrut să le facem şi lor un cadou de Crăciun, pentru că îl merită”, a spus Cristina Chiper, una dintre educatoare. Părinţii au primit revistele, imediat după serbarea pe care copiii au făcut-o, fără spectatori.

Poezii despre prichindei
Printre paginile pe care părinţii le pot răsfoi există câteva pagini doar pentru cei mici. Copiii pot colora sau chiar decupa modelele pregătite pentru ei în paginile revistei. După o scurtă prezentare a unităţii de învăţământ, cadrele didactice şi-au lăsat imaginaţia să lucreze şi au realizat, pentru fiecare dintre copiii din grupă, câte un catren personalizat.
„Le-am făcut în aşa fel încât să reprezinte personalitatea copiilor şi le-am pus lângă fotografia celor mici. Părinţii au fost foarte încântaţi că şi-au văzut micuţii acolo”, a mai spus Cristina Chiper.
Revista are şi o parte educativă, în care părinţilor le este explicată importanţa lecturii pentru dezvoltarea morală a prichindeilor. Mai mult chiar, cele mai drăguţe expresii născocite de cei mici, în timpul activităţilor de dimineaţă, au fost preluate de educatoare şi introduse într-o poveste. Ideea cadrelor didactice a fost foarte bine primită de toată lumea şi, tocmai din acest motiv, un alt număr va fi pregătit pentru finalul anului şcolar.
„Pentru că ei sunt grupa mare, la toamnă ne vom despărţi de cei care vor pleca la şcoală. Următorul număr al revistei va fi o amintire pentru ei, dar şi pentru părinţii lor”, a continuat educatoarea.

30 de părinţi se bucură alături de copii lor de o revistă deosebită.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite