NEWS ALERT Tramvaiele din Timişoara vor fi oprite. Enel taie curentul RATT-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă de Transport Timişoara nu au reuşit să achite datoriile către Enel, iar compania de electricitate a luat decizia să taie curentul. Măsura este fără precedent şi va avea efecte directe asupra populaţiei, afectând circulaţia tramvaielor. Troleibuzele nu vor fi afectate pentru că pot circula şi pe motorină.

Regia Autonomă de Transport Timişoara a adunat în perioada aprilie-septembrie 2011 datorii de aproape trei milioane de lei către furnizorul de electricitate, Enel. În urmă cu o lună, compania a somat RATT-ul să plătească sumele restante, ameninţând cu debranşarea. Conducerea regiei de transport a reuşit să obţină un răgaz, care a expirat sâmbătă. Potrivit purtătorului de cuvânt al RATT, Cosmin Bradu, până vineri a fost achitată „mare parte din datorie”.

Reprezentanţii Enel susţin însă că RATT nu a reuşit să achite decât jumătate din datoria de trei milioane de lei, motiv pentru care se va trece la debranşarea regiei de la electricitate. „Enel a întreprins numeroase demersuri de rezolvare a situaţiei pe cale amiabilă, în vederea recuperării debitului prin: transmiterea de notificări de plată, acordarea de amânări succesive la plată, încheierea de convenţii de eşalonare, acţiuni de conciliere. Din păcate, în ciuda tuturor acestor demersuri, debitul restant nu a fost recuperat”, au arătat reprezentanţii Enel.

Potrivit acestora, niciuna din încercările de rezolvare a problemei pe cale amiabilă nu a avut rezultatele aşteptate. „Enel se vede nevoită să adopte măsura întreruperii furnizării energiei electrice către toate locurile de consum ale Regiei Autonome de Transport Timişoara.  Măsura adoptată se va pune în practică în noaptea de vineri spre sâmbătă ( 21/22 octombrie 2011)”, au mai transmis reprezentanţii Enel.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite