Mutări câştigătoare pe piaţa transferurilor pentru "Poli" Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra va fi din nou alb-violet
Cosmin Contra va fi din nou alb-violet

Echipa timişoreană s-a dispensat de jucătorii care nu mai intrau în planurile antrenorului, dar este activă şi la capitolul „sosiri”. Pe lângă Laszlo Sepsi, deja acontat, bănăţenii au ajuns la un acord şi cu Cosmin Contra, care trebuie să se mai înţeleagă cu Getafe.

Transferul lui Sepsi este considerat a fi mutarea iernii în fotbalul românesc, iar alb-violeţii sunt aproape de o nouă lovitură de imagine, repatrierea lui Cosmin Contra. Marian Iancu a obţinut acordul fotbalistului pentru revenirea în ţară. „Ne-am înţeles cu el, acum depinde de Cosmin să îşi încheie conturile cu Getafe şi să ajungă la echipă. Până în al doilea stagiu de pregătire va fi în lot”, a spus ieri finanţatorul alb-violeţilor.


Odată cu aducerea jucătorului timişorean, Iancu este de părere că echipa va avea un mare câştig psihic. „Cu venirea lui Contra, echipa va fi mult mai stabilă emoţional, la fel şi cu Sepsi. Nu te mai mişcă nimic atunci când joci cu Steaua sau Dinamo dacă ai jucători care au evoluat în ultimul an de două ori împotriva lui Messi sau Raul”, este de părere patronul formației de pe Bega, Marian Iancu.


În plus, timişorenii vor să-l păstreze pe portarul Pedro Taborda, aflat pe poicior de plecare în ultimele luni. Imediat după meciul cu Ajax de la Timişoara, Taborda primise acceptul lui Iancu de a pleca, însă lucrurile s-au schimbat între timp. Evoluţia bună a portughezului la Zagreb, coroborată cu nemulţumirile legate de unele prestaţii ale lui Pantilimon şi cu accidentările permanete ale lui Supici l-au determinat pe Iancu să se răzgândească. „Taborda va rămâne cel puţin până în vară. Vom avea o discuţie şi vom încerca să reglăm problemele sale contractuale”, a precizat Iancu.


Plecări utile echipei

Nu mai puţin de şapte jucători au părăsit sau vor părăsi echipa, definitv sau împrumutaţi, în perioada de transferuri din această iarnă. Balazs Borbely şi Dejan Rusici şi-au reziliat contractul, Stelian Stancu a primit o hârtie prin care este liber să îşi caute echipă pentru suma de 200.000 de euro, iar Vrsici va fi direcţionat către o echipă din Slovenia pentru a prinde naţionala sa pentru Mondialul din 2010, element care i-ar creşte cota. Brezinsky îşi caută şi el echipă, iar Chiţu şi Latovlevici vor fi direcţionaţi până la vară spre Gloria Bistriţa.


Fundaşul stânga, Iasmin Latovlevici (23 de ani), va accepta împrumutul la Gloria Bistriţa pentru că vrea să joace. „În proporţie de 99% Latovlevici va juca la Bistriţa. El are nevoie de meciuri, trebuie să joace şi la Gloria are această oportunitate. La Timişoara nu ar fi jucat, mai ales acum, când a fost adus şi Sepsi”, a precizat impresarul jucătorului, Cristea Opria.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite