"Munţomanii" timişoreni aduc medalii din lăcaşul zeilor eleni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alergătoarea timişoreană Gianina Tănase a ocupat locul trei la feminin în cadrul Maratonul Olimp, competiţie de maraton montan la care au participat aproape 600 de sportivi, desfăşurată sub legendarul munte al Greciei.

Gianina şi Alin Tănase au reprezentat clubul Alternative Timişoara la Olympus Marathon, competiţie care se desfăşoară în fiecare an în Grecia şi care are punctul de sosire chiar sub vârful Olimp. La maratonul montan (diferenţă de nivel 3170 de metri) au participat 547 de sportivi, atât la masculin cât şi la feminin, din 23 de ţări.

Gianina Tănase a reuşit o performanţă remarcabilă, terminând cursa pe locul trei la feminin, unde a fost depăşit doar de franţuzoaica Lisel Dissler şi de Natalia Papounidou, reprezentanta ţării gazdă. „A fost al naibii de greu, şi acum sunt ruptă de oboseală. Din Timişoara am fost eu şi Alin, dar am fost 18 români în total, din Bucureşti, Cluj, Oradea, din câte ştiu eu”, a declarat Gianina la revenirea acasă. Alin Tănase a ocupat locul 30 la masculin.

Invitaţii din străinătate

Cei doi „munţomani” timişoreni se pregătesc pentru alte competiţii de profil. Maraton 7.500 se desfăşoară în munţii Bucegi, la jumătatea lunii iulie, iar acolo cei doi timişoreni au un blazon de apărat, fiind câştigătorii la categoria mixt în ediţia trecută, la egalitate cu familia Fodor, de asemenea timişoreni. Urmează în luna septembrie UltraMaraton Făgăraş, iar în octombrie Maraton Piatra Craiului.

„Am primit acum, cât am fost în Grecia pentru Olympus Marathon, o invitaţie pentru a participa în luna august la un maraton în Pirinei. Ne vom gândi dacă mergem sau nu, pentru că este cam departe, noi încercăm să ne limităm la competiţii care nu ne ocupă, ca timp, mai mult de un week-end. Altfel, acel maraton pică la fix, pentru că în luna august nu avem nicio competiţie aici în ţară”, a spus Gianina Tănase.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite