Muncitorii exotici din Timiş: bucătari din China, măcelari din India, mecanic din Filipine şi contabil din Thailanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătarii chinezi fac legea în bucătăriile bănăţene
Bucătarii chinezi fac legea în bucătăriile bănăţene

Criza economică a dus la creşterea şomajului din Timiş. Cu toate acestea, firmele din judeţ „importă” muncitori din Asia, cum ar fi indieni, iordanieni, sirieni sau japonezi.

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală atrăgea atenţia în urmă cu aproximativ o lună că Timişul a ajuns în situaţia în care importă tinichigii şi sudori din China. Prefectul a făcut atunci apel la reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, cărora le-a recomandat să pună mai mult accent pe şcolile de arte şi meserii.

Chinezii, specialişti bucătari


Potrivit unor date oficiale, judeţul Timiş are muncitori, atât necalificaţi cât şi calificaţi, din India, Irak, Iran, Japonia, Marok, China, Egipt, Thailanda sau Macedonia. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, cei mai mulţi muncitori străini din Timiş sunt din Siria, Republica Moldova, China şi Iran. Dacă moldovenii sunt distribuiţi pe diferite meserii, dintre chinezi cei mai mulţi sunt bucătari.

Indienii, meseriaşi la tranşat carnea

Aceleaşi date mai arată că în Timiş muncesc şi aproximativ 26 de indieni dintre care cei mai mulţi figurează ca şi tranşatori de carne. De asemenea, în judeţul Timiş lucrează un tehnician mecanic din Filippine, un contabil thailandez şi un medic din Fâşia Gaza. Din cei peste 20 de turci care figurează ca angajaţi în Timiş, cei mai mulţi sunt bijutieri. În Banat mai lucrează trei egipteni, un casier din Andorra, un bijutier din Emiratele Arabe Unite şi un muncitor necalificat din Liban.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite