Muncitorii care au omorât doi oameni pentru că au spart o ţeavă de gaz şi au uitat să sune la E-on au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Timiş au finalizat, după trei ani de anchetă, urmărirea penală în dosarul exploziei de pe Iuliu Maniu, în urma căruia doi oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi. Procurorii i-au găsit vinovaţi pe muncitorii firmei de construcţii care execută lucrarea.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Timiş au finalizat ancheta în dosarul exploziei petrecute în decembrie 2008, pe bulevardul Iuliu Maniu din Timişoara. Prin rechizitoriul de trimitere în judecată, procurorii au deferit justiţiei trei muncitori ai firmei de construcţii care executa lucrarea de pe Maniu în momentul exploziei. „În noaptea de 07/08.12.2008, în timp ce inculpaţii (membrii ai unei echipe de lucru) efectuau activităţi de schimbare a ţevilor de canalizare pe o arteră din Timişoara, a fost agăţată cu cupa excavatorului o conductă de gaz care s-a rupt la o distanţă de aproximativ 44 cm faţă de un imobil. În jurul orei 0700 dimineaţa, ca urmare a acţionării unui întrerupător electric, a avut loc o explozie soldată cu decesul numitului H.L. şi vătămarea corporală a numitelor H.K.W. şi H.I.D, precum şi cu distrugerea imobilului anterior menţionat. În aceste împrejurări, zidurile şi plafonul imobilului susmenţionat au căzut, iar peretele exterior s-a prăbuşit peste numitul B.P. care trecea întâmplător prin locul respectiv, în drum spre serviciu. Urmare a leziunilor interne suferite, numitul B.P. a decedat două zile mai târziu”, arată procurorii în rechizitoriu.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea reacţiile familiilor victimelor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite