Mulţi timişoreni rămaşi fără un loc de muncă citesc cărţi de meserii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cărţile de meserii, tot mai cerute la biblioteci
Cărţile de meserii, tot mai cerute la biblioteci

Tot mai mult criza economică îşi face simţită prezenţa pe piaţa de muncă a Timişoarei. Astfel că, mulţi dintre locuitorii oraşului de pe Bega îşi îndreaptă atenţia spre un alt domeniu sau se specializeză pe ceea ce ştiu deja să facă.

În ultima perioadă tot mai mulţi timişoreni caută soluţii pentru a ieşi din impasul greutăţii de a-şi găsi un loc de muncă. „Cititori de cărţi de meserii au fost dintotdeauna, însă acum numărul lor a crescut din cauza crizei economice", a spus Paul Eugen Banciu, director Biblioteca Judeţeană Timiş.

Era calculatorului îşi spune cuvântul, iar mulţi timişoreni se pare că sunt pasionaţi de tot ce ţine de acest aparat. Cele mai căutate meserii sunt din domeniul tehnologiei şi IT-ului. Deşi cărţile Bibliotecii Judeţene Timiş nu sunt în pas cu actualitatea, aici existând cărţi care datează din anul 1950, oamenii se arată interesaţi şi de cele pe care aceasta le deţine. Ei împrumută sau citesc la sala de lectură cărţile pe care le găsesc. „În ziua de azi nu sunt scoase pe piaţă cărţi care să-i înveţe pe oameni meseriile de care ei sunt interesaţi", a subliniat directorul de la Biblioteca Judeţeană Timiş.

Preţul cărţilor din comerţ, prea mare

Un alt motiv pentru care cei mai mulţi dintre timişoreni iau cu asalt biblioteca, când vor să citească ceva sau au nevoie de anumite cărţi, este faptul că preţul acestora este foarte mare. Oamenii nu au bani şi atunci vin la sala de lectură sau cer cărţile pentru a le studia acasă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite