Mulsulmanii din Timişoara vor avea în sfârşit unde să îşi îngroape morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singurul cimitir musulman din Vest se află în judeţul Bihor
Singurul cimitir musulman din Vest se află în judeţul Bihor

Cimitirul musulman din Timişoara va avea 2.000 de metri pătraţi şi va fi amenajat în Mehala, lângă cimitiriul militar.

Veste bună pentru comunitatea musulmană din Timişoara şi Banat. După şapte ani de cereri şi drumuri la primărie, arabii au primit votul consilierilor locali pentru construirea unui cimitir musulman. Acesta se va amenajana în cartierul Mehala, chiar lângă cimitirul militar.

Suntem foarte bucuroşi. Este o zi minunată pentru noi, după atâţia ani de aşteptare. Cei de la Primărie au spus că a durat aşa de mult pentru că nu aveau teren. Iar la acesta din Mehala existau probleme cu fostul proprietar, au fost ceva procese, iar acum au câştigat. Săptămâna viitoare vom merge la faţa locului să vedem cum arată şi ne apucăm imediat de treabă”, a declarat Alim Sawfan, imamul de la moscheea din Timişoara.

Singurul cimitir pentru musulmani din vestul ţării se află în Bihor, în localitatea Ciumeghiu, de lângă Salonta. Dacă moare o persoană din comunitatea lor, acesta trebuie dus la groapă la 130 de kilometri de oraș.

Comunitatea arabilor din Timișoara reprezintă cel mai important grup etnic format în zona de vest a țării în ultimii 20 de ani. Cei mai mulți provin din Palestina și Siria. Dar sunt și din Irak, Libia, Egipt, iar în număr mai mic din Maroc și Tunisia. Rândurile musulmanilor este îngroșat de numărul mare de tineri veniți la studii din India.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite