TIMIŞOARA: Herta Müller, o necunoscută pentru nemţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TIMIŞOARA: Herta Müller, o necunoscută pentru nemţi
TIMIŞOARA: Herta Müller, o necunoscută pentru nemţi

Jurnaliştii germani s-au întrecut în ultimele zile în a descoperi cât mai multe despre cea mai recentă câştigătoare a Premiului Nobel pentru Literatură.

Citiţi şi:

Ziarul german Zeit a publicat un articol de opinie în care jurnalistul Jens Jessen şi-a exprimat nedumerirea în ceea ce o priveşte pe Herta Müller. Germanul spune că autoarea a fost puţin cunoscută în Germania: „Presa se confrută o dată pe an cu un nume necunoscut când vine vorba de Premiul Nobel şi trebuie să ştie cum să îl abordeze. Herta Müller nu are un background cunoscut de publicul larg, aşa cum au autorii notorii din Germania, este o persoană care trăieşte departe de mass-media, ascunsă. Din acest motiv, media este speriată, nu are ce scrie despre ea”.

O fumătoare înrăită

Jurnalistul îşi explică în acest fel de ce multe ziare nemţeşti de scandal şi-au manifestat interesul pentru viaţa personală a artistei, despre care până acum s-a ştiut  foarte puţin. Într-un interviu, mama Hertei Müller, Catarina, a povestit că este foarte fericită că fata ei a câştigat premiul. De asemenea, mama scriitoarei a spus că e îngrijorată de faptul că Herta fumează foarte mult, că tatăl ei a murit la 52 de ani de cancer pulmonar şi că s-au certat de multe ori pe această temă. După cum explică jurnalistul, Herta Müller i-a răspuns mamei sale: „Mamă, asta este viaţa mea!“.


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite