Mugur Guşatu, un craiovean care ţine cu Poli: "Oltenii se simt bine în Banat" VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul fotbalist este de patru ani vicepreşedinte la clubul Municipal Craiova unde se ocupă de handbal, volei şi baschet. Guşatu suţine că Poli Timişoara va câştiga meciul de duminică, de pe arena „Dan Păltinişanu”,  împotriva celor de la „U” Craiova.

Fostul atacant Mugur Guşatu s-a apucat de fotbal din dragoste pentru Universitatea Craiova. A jucat doar câteva minute pentru echipa fanion din Bănie, însă a devenit unul din cei mai iubiţi jucători de la Poli Timişoara. „Guşi, Guşi, Guşi -gol”, a fost cântecul preferat ale geleriei alb-violete din Peluza Sud, în periada în care fotbalistul dădea gol după gol pentru Poli. Se întâmpla la mijlocul anilor 90, când bănăţenii au revenit în prima ligă, iar el a fost al doilea golgeter al campionatului, după Sabin Ilie.
Întotdeauna au fost meciuri dinsputate între Poli şi Craiova. Acum însă Timişoara este favorită, este neînvinsă în campionat, are un lot valoros şi sunt condiţii foarte bune. Având în vedere şi problemele de la Universitate cred că Poli va câştiga lejer. Nu se poate face performanţă fără bani, stabilitatea şi un patronat sănătos”, a declarat Mugur Guşatu.



Fost coleg cu Van Nisterlooy

În 1997, Guşatu a părăsit Timişoara şi s-a transferat în campionatul olandei. Fostul fotbalist a jucat alături de Ruud Van Nisterlooy în atacul celor de la Heerenveen, iar apoi a mai evoluat la FC Extensiv Craiova, MTK Budapesta şi Armata Craiova, unde a fost şi antrenor. Mugur Guşatu îşi aminteşte cu plăcere de întâlnirile dintre Poli şi Universitatea Craiova, mai ales că atmosfera în tribune a fost mereu una specială. 
Craiova a fost suţinută mereu de un public numeros. Sunt mulţi olteni care s-au mutat în Banat. Întotdeauna le-a plăcut oltenilor în Banat. S-au simţit bine. Ţin minte de meciuri câştigate atât de Universitatea cât şi de Poli. Dar acum Poli este favorită certă. Este anul celor de la Poli, care ar trebui să câştige campionatul”, a mai declarat Guşatu.



“Am trăit momente frumoase la Timişoara”

Olteanul nu are niciun dubiu când este întrebat cu cine va ţine la meciul de duminică, de pe stadionul “Dan Păltinişanu”. “Cu Poli o să ţin. Am trăit momente frumoase la Timişoara, m-am ataşat de oamenii de acolo. A fost greşeala vieţii mele că am plecat de acolo”, a răspuns Mugur Guşatu.



Între timp, soarta a făcut ca Mugur Guşatu să nu rămână la Timişoara. Acesta s-a mutat la Craiova, iar de patru ani este vicepreşedinte al clubului SC Municipal Craiova, unde are două echipe de baschet, două de volei şi una de handbal fete, care joacă în prima ligă. “Eu mă ocup de probleme de management, nu e nevoie să mă pricep la handball. Ideea este să te înconjori de oamenii care se pricep. Aici am un proiect pe termen lung”, a mai spus Mugur Guşatu.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite