“Motel Nana”, premiere absolută a unui film sârbesc în această seară la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Motel Nana" este o poveste savuroasă a unui profesor sârb în Bosnia
"Motel Nana" este o poveste savuroasă a unui profesor sârb în Bosnia

Zilele Culturii Sârbe de la Timişoara se încheie astăzi proiecţia unui film în premiere absolută în Europa de Est. „Motel Nana”, premiat la festivalul de la Manheim, nu a fost încă proiectat nici în Serbia.

Timp de o săptămână, sârbii din Banat au participat la numeroase evenimente din cadrul celei de a patra ediţii a Zilelor Culturii Sârbe la Timişoara. Mitingul de carte sârbească, expoziţii, concerte, seri de teatru sunt câteva din propunerile organizatorilor, Uniunea Sârbilor din România, Consulatul General al Republicii Serbia şi Ministerul Culturii al Republicii Serbia. Manifestarea se va încheia astăzi cu două proiecţii de film.

Începând de la ora 19.00, în sala festivă a Camerei de Comerţ, se putea urmări pelicula „Aşteaptă-mă, eu sigur nu voi veni”. Apoi va urma o premieră absolută pentru Europa de Est. Este vorba de filmul „Motel Nana”, care a fost deja distins cu mai multe distincţii la festivaluri de film, printre care cel de la Manheim, dar care nu a avut încă premiera nici măcar în Serbia. 

„Motel Nana” este regizat de Predrag Velinovici şi îi are în rolurile principale pe Nikolina Djorđevici, Dragan Micanovici, Nikola Pejakovici şi Zijah Sokolovici. Filmul îl are în centrul poveştii un profesor de istorie de la o şcoală din Belgrad, care rămânând fără loc de muncă alege să accepte un post în Bosnia Herzegovina.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite