Brăţări de argint şi mărgele vechi de mii de ani, descoperite pe şantierul de pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arheologii bănăţeni au început săpăturile arheologice pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Potrivit siteului www.agenda.ro, săpăturile au scos la iveală adevărate valori arheologice.

După mari neînţelegeri între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) din România şi arheologi pe marginea săpăturilor de pe şantierul autostrăzii, descărcările arheologice au început, lăsând drum liber utilajelor care construiesc autostrada. Potrivit sursei citate, arheologii au descoperit ieri mai multe morminte romane aparţinând epocii romane târzii, dar şi câteva locuinţe din aceeaşi perioadă. În morminte s-au găsit brăţări de argint, fibule şi urme de lut. Descoperirea a fost făcută la câţiva kilometri de Timişoara.

Măsuri de securitate sporite

Şantierul arheologic de pe autostradă este cel mai mare şantier de profil din Banat, lucrând la el 20 de specialişti şi 120 de muncitori. Obiectele găsite au fost duse la Muzeul Banatului, iar siturile sunt păzite de reprezentanţii firmei constructoare pentru a nu fi prădate. „Au fost descoperite piese de inventar funerar compuse din brăţări, fibule, vase de lut şi mărgele. Pe lângă acestea au mai fost delimitate gropile unor bordeie din aceeaşi perioadă”, a spus pentru www.agenda.ro, Florin Draşovean, coordonatorul cercetării.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite