Monumentele din Piaţa Unirii şi Libertăţii vor fi iluminate inteligent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuia Ciumei din Piaţa Unirii
Statuia Ciumei din Piaţa Unirii

Începând de săptămâna viitoare, monumentul Sfintei Treimi din Piaţa Unirii şi monumentul Sfântului Nepomuk din Piaţa Libertăţii, urmează să fie iluminate arhitectural

Primăria Timişoara are în plan, pe lângă iluminarea monumentelor, scoaterea în evidenţă a clădirilor istorice din cartierul Cetate, prin lumini inteligente. Monumentul Sfintei Treimi din Piaţa Unirii şi monumentul Sfântului Nepomuk din Piaţa Libertăţii vor fi iluminate începând de săptămâna viitoare, de compania Elba.

"Aseară am fost să facem probe cu specialiştii de la Elba, am făcut încercări. Am stabilit principalel elemente de soluţii tehnice, iar de săptămâna viitoare sperăm să fie gata. Nu este vorba de un proiect nou, ci se va face în cadrul contractului cu Elba pentru iluminarea acestei jumătăţi din oraş. Văzând ce frumos arată aceste monumente iluminate, am luat decizia să avem în vedere şi iluminarea celorlalte clădiri din Piaţa Unirii şi unele arbori din Libertăţii", a declarat Nicolae Robu.

De subliniat că Timişoara este împărţit în două şi în ce priveşte iluminatul. Jumătate din partea de Nord aparţine celor de la Elba, iar cealaltă parte celor de la AEM-Luxten.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite