Timişoara: Momentul adevărului a fost amânat de Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în privinţa penalizării de şase puncte pentru „Poli” va fi anunţată la o zi după ultima etapă de campionat. Cererea amânării a venit chiar din partea preşedintelui clubului bănăţean, Marian Iancu.

Cazul rejudecat de TAS pe data de 2 aprilie ar fi trebuit să aibă un verdict astăzi. Suspansul se menţine, însă până pe 11 iunie, la o zi după finalul Ligii I. „La cererea clubului FC Timişoara şi cu acordul FIFA şi al Federaţiei Române de Fotbal, Tribunalul de Arbitraj Sportiv va face publică decizia în cazul procesului iniţiat de FC Timişoara împotriva FIFA şi FRF în privinţa unei penalizări de şase puncte pe data de 11 iunie 2009. Un comunicat de presă va fi publicat pe site-ul TAS în ziua repsectivă”, este textul prin care tribunalul sportiv de la Lausanne a anunţat amânarea.

Cererea a venit, culmea, chiar din partea timişorenilor. „Ne-am consultat cu avocaţii noştri înainte de a face această cerere, iar completul care a judecat cazul a aprobat-o. Am dorit această amânare pentru ca ultima etapă a campionatului să fie caracterizată de fair-play. Faptul că şi celelalte părţi implicate au fost deacord arată că au înţeles demersul nostru. Nu mă întrebaţi dacă vom primi sau nu punctele, pentru că nu ştiu”, a spus Marian Iancu.

Adversari nedumeriţi

Decizia TAS i-a surprins pe rivalii bănăţenilor în campionat. „Cred că ar trebui să îl întrebăm pe Marian Iancu de ce a cerut această amânare până la finalul campionatului şi pe oficialii FRF de ce au fost de acord să se întâmple aşa. Din punctul meu de vedere, Timişoara e pe doi, Dinamo pe trei. Oricum, Unirea Urziceni tratează finalul de campionat ca şi cum Timişoara ar fi pe locul doi,  cu două puncte mai puţin decât noi”, a spus Mihai Stoica, preşedintele Unirii Urziceni.

Nici jucătorii de la „Poli” nu erau la curent cu amânarea. „Sperăm să câştigăm cu Braşov, obiectivul nostru rămâne acelaşi. Sperăm să primim şi cele şase puncte înapoi şi apoi vedem ce se întâmplă”, a spus nigerianul Kevin Amuneke. „Vrem să câştigăm Cupa, mai avem şanse teoretice şi la campionat, trebuie să fim concentraţi. Aşteptăm să vedem decizia, nu există certitudine, dar noi sperăm. E posibil ca Steaua să bată la Urziceni, şi Braşovul a bătut la Dinamo etapa trecută. Steliştii sigur vor lupta în acel meci, pentru că au nevoie de victorie ca să prindă Europa League”, a completat Alex Curtean.

Ultima etapă se dispută miercuri, cu trei zile înainte de finala Cupei. „Poli” are şanse matematice la titlu, în condiţiile revenirii celor şase puncte, dacă învinge la Braşov şi Urziceni pierde acasă cu Steaua.

Amuneke se gândeşte la viitor

Transferat în iarnă la „Poli”, Kevin Amuneke nu a prins prea des lotul de 18 şi acum se gândeşte mai mult la sezonul următor. „Sper că noul antrenor îmi va acorda mai multe şanse. Tot ce pot să fac este să muncesc mult, să fiu în formă. Mai sunt două meciuri, abia aştept să se termine acest sezon, să uit de anul care a trecut şi să o iau de la capăt”, a spus nigerianul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite