Moldovenii din Timişoara votează pentru schimbare: "Oamenii din Moldova s-au obişnuit cu răul" (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii din Timişoara votează la Liceul "Ion Vidu"
Moldovenii din Timişoara votează la Liceul "Ion Vidu"

Singura secţie de votare din vestul ţării se află la Liceul de Muzică “Ion Vidu” din Timişoara. Până la ora 15.00 au votat aproape 350 de persoane. Moldovenii sunt aşteptaţi la urne până la ora 21.00.

Marea majoritatea a moldovenilor din Timişoara a pus ştampila pentru schimbarea regimului din Republica Moldova. Tinerii s-au mobilizat să voteze împotriva comuniştilor la alegerile parlamentare anticipate. Unii dintre studenţi susţin că de aceste alegerei depinde într-o mare măsură şi viitorul lor, dacă se vor întoarce acasă după studii sau vor continua să trăiască printre străini.

Studenţii moldoveni au început să sosească la secţia de votare amenajată la Liceul de Muzică “Ion Vidu” de abia după ora 12. Până la această oră nu s-au prezentat mai mult de 20 de persoane, însă apoi au început să vină în valuri.



 “Până acum totul a decurs normal. Nu am avut parte de incidente şi de probleme. Un singur buletin a fost anulat pentru că s-a pus ştampila greşit. Îi aşteptăm în continuare pe moldoveni să vină să voteze. Ei o pot face până la ora 21.00, cu paşaportul, chiar dacă este expirat, nu însă şi cu buletinul”, a declarat Ina Păduraru, preşedintele secţiei de votare de la Liceul “Ion Vidu” din Timişoara.

Moldovenii din Timişoara la secţia de votare

Vezi galerie foto cu secţia de votare de la Liceul "Ion Vidu"

Secţia de la Timişoara este una din cele şapte locaţii din România unde cetăţenii din Republica Moldova pot să îşi exprime votul.

Am mersi la vot pentru schimbare. Sperăm într-un viitor mai bun. Într-o măsură depinde şi întoarcerea mea în Republica Moldova. Şanse de schimbare sunt, dar pentru că toţi îşi doresc acest lucru. Trebuie doar să iasă la vot”, a spus Sorina Luca, student la Facultatea de Medicină. “Votăm pentru un viitor mai bun. Sperăm să nu se fraudeze alegerile ca în trecut. Comuniştii sunt în continuare votaţi de cei care sunt mai puţin informaţi”, a spus o altă medicinistă, Victoria Ştirbu.



“Este o oportunitate să scăpăm de comunişti şi să se schimbe situaţia din ţară. Din păcate, după estimările din campania electrorală nu sunt prea multe motive de bucurie”, a declarat Tatiana Ursu, studentă la Ştiinţe Economice.

"Oamenii s-au obişnuit cu răul"

Victoria Mihalachi este studentă la Facultatea de Arte şi a venit alături de un grup de colegi. “Am venit foarte bine dispusă. Am făcut o adunare a moldovenilor de peste hotare, să facem o schimbare. Sufletul nostrum este tot acasă. Omenii de acolo s-au obişnuit cu răul şi le e frică de o schimbare”, a spus tânăra.



Ludmila Druţă este analist programator şi a venit cu toată familia să voteze pentru schimbare. “Am venit cu soţul, cele trei fete şi cu un ginere. Suntem optimişti, dar foarte multă lume nu este informată. Am vorbit cu mama la telefon şi spunea că la sate oamenilor li se spune că partidul cu care trebuie să voteze e primul pe listă”, a declarat Ludmila Druţă.


Moldovenii din Timişoara la secţia de votare Moldovenii din Timişoara la secţia de votare Moldovenii din Timişoara la secţia de votare
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite