Moartea magazinelor duty-free: 45 de zile pentru lichidarea stocului de tutun şi alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele duty-free din întreaga ţară sunt obligate să îşi lichideze stocurile de ţigări de contrabandă şi de alcool, printr-un ordin al Ministrului Finanţelor Publice. Poliţia Timiş îi vânează în apropiere de Vămile Moraviţa şi Jimbolia pe ultimii cumpărători de tutun netimbrat din magazinele duty-free de la graniţa cu Serbia.

VIDEO Cum au rupt mascaţii uşa traficanţilor de ţigări de contrabandă

Traficanţii de tutun au fost "călcaţi" de mascaţi pentru ţigări de 200.000 de euro

Poliţia Timiş are începând de luni filtre permanente la doi paşi de Vămile Moraviţa şi Jimbolia, aflate la graniţa cu Serbia. „Avem poliţişti de la Ordine Publică, Poliţia Rutieră şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Sunt acolo poliţişti 24 din 24 de ore. Duty-free-urile au obligaţia să îşi lichideze stocurile de tutun şi alcool în termen de 45 de zile", a spus comisarul şef Gheorghe Popescu, şeful interimat al Poliţiei Timiş.

Moartea duty-free-urilor este certificată de un ordinul Ministerul Finanţelor Publice nr. 202/2010 din 9 februarie, care nu vor mai avea voie să vândă tutun şi alcool de la jumătatea lunii martie. „În termen de 45 de zile de la data intrarii în vigoare a prevederilor prezentului ordin, operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activitatea de comercializare de mărfuri în regim duty-free vor lua măsuri în vederea lichidării stocurilor de băuturi distilate, rachiuri, lichioruri şi alte băuturi spirtoase şi produse din tutun din magazinele duty-free autorizate, astfel încât la expirarea acestui termen să nu se mai comercializeze prin magazinele duty-free autorizate astfel de produse", se arată în articolul doi al noului ordin care o să pună pe butuci afacerile patronilor duty-free.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite