Timişoara: Moartea unui student salvează patru vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama unui student din Timişoara a fost de acord ca organele fiului său să fie donate.

Tiberiu avea 21 de ani şi promitea o carieră de succes în jurnalism. Viaţa sa a luat o întorsătură dramatică după ce în urmă cu 9 zile a fost implicat într-un cumplit accident de maşină. La volan se afla chiar sora tânărului.

Dacă la această oră ea se află internată la Casa Austria cu răni minore, fratelui său i se prelevează organele la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara. Inima studentului va merge la Târgu Mureş, pentru a salva viaţa unui bărbat cu insuficienţă cardiacă. Rinichii vor ajunge la Clinica de urologie şi transplant renal din Cluj. Doctorul Dan Luscalov, şeful Centrului de Transplant, a apreciat că rinichii vor fi transplantaţi unor pacienţi bărbaţi. Operaţia ar putea avea loc în cursul acestei după-amieze. Ficatul timişoreanului va ajunge la Clinica de Chirurgie generală şi transplant hepatic Fundeni.

Ultima prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean din Timişoara în data de 18 mai 2009 când, un tânăr din Reşiţa a murit iar familia sa a fost de acord ca organele să-i fie donate. Au fost prelevaţi cei doi rinchi şi ficatul. Un rinchi a fost transplantat cu succes la Cluj. Un al doilea, a rămas la Timişoara unde pacienta a făcut mai multe complicaţii. Medicii din Timişoara revin în domeniul transplantului după mai mulţi ani de pauză. Nici prelevarea de organe şi nici transplantul nu au mai fost, în ultimii doi ani, puncte forte ale elitei universitare medicale din oraşul de pe Bega.


Citeşte şi

Timisoara: Moartea care a salvat trei vieţi

Reşiţa: VIDEO Ucigaşul fără voie a plâns la tribunal, Lucian a fost înmormântat (GALERIE FOTO)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite