Timişoara: Moartea pândeşte şoferii neatenţi la calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Moartea pândeşte şoferii neatenţi la calea ferată
Timişoara: Moartea pândeşte şoferii neatenţi la calea ferată

Zeci de şoferi bănăţeni neatenţi au fost loviţi de tren pentru că au forţat barierele sau au ignorat indicatoarele la trecerile de cale ferată.

Cel mai recent exemplu este cel al bihorencei de 35 de ani, care s-a izbit, ieri dimineaţă, cu maşina în trenul Intercity 232, care circula pe ruta Timişoara - Cluj.

Accidentul a avut loc la 08.35, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Livada de Bihor. Şoferiţa, Lenuţa Firezar, se grăbea înspre Oradea când, pentru că nu a oprit la semnalele luminoase şi sonore care avertizau apropierea trenului, a fost acroşată de tren.  Femeia avut noroc şi a scăpat cu răni uşoare, la cap şi la mâini.

Luni, trei femei au murit în Timiş, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren personal la intersecţia cu DN6, în localitatea Satu Nou. Automobilul era condus de un italian, iar una dintre femeile ucise era chiar soţia sa. El a scăpat cu viaţă, însă soţia, cumnata sa şi o prietenă de familie au decedat pe loc în urma impactului. Martorii spun că şoferul a ignorat indicatoarele rutiere şi a intrat din plin în tren. 

Aproximativ 50 de automobile au fost lovite de trenuri, în Timiş, în ultimii trei ani. Numărul accidentelor de acest gen a fost în creştere. În 2007, 12 maşini au fost spulberate de tren, în timp ce, anul trecut, numărul accidentelor de acest gen a ajuns la 20. Din ianuarie, au fost înregistrate trei accidente de circulaţie, care au avut loc la treceri de nivel cu calea ferată, în urma cărora cinci persoane au murit, iar alte şapte au fost grav rănite.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite