Timişoara: Moartea vine pe două roţi cu sute de cai putere pe şoselele din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Moartea vine pe două roţi cu sute de cai putere pe şoselele din Banat
Timişoara: Moartea vine pe două roţi cu sute de cai putere pe şoselele din Banat

Numai anul acesta au avut loc 55 de accidente soldate cu 6 morţi, 23 de răniţi grav şi 35 cu răniţi uşor. Majoritatea accidentelor au efecte grave pentru că teribiliştii se urcă pe motociclete puternice fără cască şi echipament.

Citeşte şi:

Patronul de la Irish Pub a fost găsit mort într-un şanţ cu motocicleta peste el

Motociclistul patron la Irish Pub a murit pe loc după ce şi-a rupt gâtul

Bikerii bănăţeni sunt şocaţi de moartea ciudată a patronului de la Irish Pub

Comunitatea motocicliştilor din Timişoara este în doliu. În două zile au avut loc patru accidente care s-au soldat cu decesul a doi motociclişti. În ultimele luni, accidentele în care au fost implicaţi amatorii de adrenalină pe două roţi au fost mai frecvente ca niciodată. De la 1 ianuarie, până în 30 septembrie, au avut loc 55 de accidente în care au fost implicaţi motociclişti. Acestea s-au soldat cu şase morţi, 23 de răniţi grav şi 35 de răniţi uşor. Mai bine de 50 la sută din accidente au fost provocate de motociclişti. Din cele 27 de accidente în care motocicliştii au fost vinovaţi au rezultat cinci morţi, zece răniţi grav şi 18 răniţi uşor.
“Principalele cauze care produc accidente sunt conducerea imprudentă şi lipsa de experienţă a motocicliştilor. Apoi, urmează  conducerea fără permis, viteza excesivă şi neatenţia la depăşiri”, a declarat Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere din Timişoara.

Luptă cu teribismul
Cele mai multe efecte grave accidentelor sunt cauzate de inconştienţii care au urcat pe motociclete puternice fără cască, echipament de protecţie sau au circulat cu motociclete neînmatriculate. În cele mai multe cazuri, victimele accidentelor sunt tineri cu vârste între 18 şi 21 de ani. “Este vârsta teribilismului. Nu sunt încă responsabili. Motocicliştii reprezintă o categorie aparte cu risc ridicat de pericol”, a mai spus Bolbos.
Cluburile de motocicliştii au tras nenumătare semnale de alarmă, au organizat parade anti-accidente şi au făcut campanii speciale. Rezultatele nu au fost cele scontate. “Nu are efectul pe care l-am dori. Mai mult succes au avut stick-urile „Atenţie la motociclişti!”, lipite pe maşini. Nu avem cu să-i apărăm pe cei care merg fără echipament, cască şi fără permis ”, a declarat Claudiu Corobeanu, preşedintele clubului Timişoara Bikers, care derulează pe tot anul o campanie anti accidente.

A murit după ce şi-a rupt gâtul
Gallert Tallian, patronul Irish Pub-ului, care şi-a pierdut viaţa duminică, este ultima victimă al accidentelor moto. Acesta a fost găsit după două zile, într-un şanţ de pe marginea şoselei, cu motorul peste el, între Hitiaş şi Topolovăţ. “Se pare că şi-a rupt gâtul şi a murit instantaneu. A fost o întâmplare nefericită. S-a grăbit să ajungă acasă după ce a fost chemat la telefon, nu intră în categoria teribiliştilor. Doar doi au murit din rândul celor care au acest hobby: Mătăsaru şi Gali”, a mai spus Claudiu Corobeanu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite