Moartă de frig în blocul sinistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florica Bârsan (54 de ani), a fost găsită moartă, ieri-dimineaţă, în garsoniera ei din Timişoara. Femeia a continuat să locuiască într-un bloc cu structura de rezistenţă avariată după ce, în urmă cu un an, imobilul a fost avariat de o explozie a reţelei de gaz.

De atunci, ea şi încă şase persoane au continuat să locuiască acolo, fără gaz, curent şi apă, întrucât nu aveau bani ca să se mute în altă parte. Cadavrul a fost descoperit de vecini, iar poliţiştii spun că nu avea urme de violenţă. „Nu mă mir că vecina noastră a murit. Noi dormim cu trei straturi de haine pe noi, ne spălăm cu apa rece pe care o aducem de la fântână şi mâncăm din conserve. Autorităţile ne-au condamnat la moarte", a spus Gheorghe Vuici, unul dintre sinistraţi.

Vecinii spun că Florica Bârsan a făcut zeci de drumuri la Primăria Timişoara şi la Prefectura Timiş, încercând să-i convingă pe edili şi pe prefect să aloce fonduri pentru reabilitarea blocului. Autorităţile au spus că nu au bani pentru reparaţii şi că oamenii trebuie să se descurce singuri. 

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite