Miza uriaşă din dosarul "şpagă la Moraviţa". Fiul fostului senator Matei este cheia. Află cum joacă şpăgarii din vămi alba-neagra cu justiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestarea şi reţinerea lui Lilian Matei a făcut multă vâlvă la momentul descinderilor din vama Moraviţa. Matei Senior a făcut atunci şi declaraţii incendiare. Evoluţia procesului l-a transformat însă pe Matei într-un personaj principal al dosarului. 

„Natura faptelor din acest dosar atrage competenţa de judecată a Tribunalului Timiş”, susţine Arcadie Anastasescu, unul din avocaţii din dosarul Moraviţa. Calitatea de ofiţer de poliţie judiciară a lui Lilian Matei a atras competenţa Curţii de Apel, fiul fostului senator ducând, practic, de unul singur, dosarul la Curtea de Apel. Avocatul lui Matei, fostul procuror Angelina Tufariu, luptă acum din răsputeri să demonstreze că Lilian Matei nu era ofiţer de poliţie judiciară, iar dosarul trebuie judecat la Tribunalul Timiş. 


image

Angelinei Tufariu i s-au alăturat şi alţi avocaţi. Nici nu e de mirare, ţinând cont de miza enormă pe care o are mutarea dosarului la Trbunal. În afară de timpul pe care l-ar câştiga inculpaţii, declinarea competenţei le-ar mai oferi vameşilor şi poliţiştilor de frontieră o cale de atac. Explică Angelina Tufariu. „Dacă dosarul s-ar judeca la Curtea de Apel ar exista doar posibilitatea recursului la Curtea Supremă. Prin judecarea dosarului la tribunal s-ar câştiga  încă o cale de atac, apelul”, a spus Tufariu. O decizie finală în acest sens se va lua la termenul următor din proces, când se va discuta problema. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite