UPDATE Sindicaliştii care întâmpină ambasadorii ONU la Timişoara: "Nu vrem să ajungem ca în Grecia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de sindicalişti afiliaţ‏i la Cartel Alfa vor picheta, astăzi, de la ora 11.00, sediul Prefecturii, chiar în ziua în care, la Timişoara, se vor afla peste 150 de ambasadori şi reprezentanţ‏i ai înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţ‏i.

UPDATE 13.15 Protestul s-a încheiat, iar sindicaliştii au ameninţat cu alte proteste dar şi cu faptul că se gândesc să blocheze activitatea în administraţia publică. "Sunt multe restanţe salariale şi nu am mai primit sporul de dispozitiv, drept pe care l-am câştigat în instanţă", a spus Ştefan Gogoşanu. Acesta a mai precizat că de mâine ar putea fi blocată activitatea în administraţie dacă, în continuare, autorităţile nu găsesc soluţii care să nu "insulte" angajatul din sistemul de stat.

UPDATE 12.25 Liderii sindicaliştilor i-au înmânat subprefectului de Timiş Zoltan Marossy lista cu revendicările pe care le au. "Având în vedere că premierul Emil Boc este la Timişoara vă rugăm să îi daţi această listă de revendicări, astăzi, nu să o trimiteţi prin fax sau să-l informaţi prin telefon", a spus preşedintele Cartel Alfa Timiş, Ştefan Gogoşanu. Sindicaliştii au mai ameninţat că de mâine ar putea să blocheze administraţia publică pentru că nu li s-a mai plătit sporul de dispozitiv, pe care l-au câştigat în instanţă.

UPDATE 11.45 "Protestăm împotriva dictaturii!", au spus în cor sindicaliştii de la Timişoara. Liderul de sindicat din Primăria Timişora, Tiberiu Negrei, a spus că este inadmisibil ca ţara să fie condusă după bunul plac al unor oameni care au ajuns la putere şi care nu ţin cond de nevoile populaţiei. "Este dictatura bunului plac, a celor puternici, care vor să elimine tot în jurul lor. Spunem Nu! la toate acestea", a spus Negrei. Reprezentanţii sindicaliştilor au intrat în biroul subprefectului Zoltan Marossy căruia îi vor spune ce aşteptări au de la Guvern.

UPDATE 11.30 Numărul sindicaliştilor care sunt în faţa Prefecturii Timiş a ajuns la aproape 150. Cu toţii au strigat în cor: "Nu vrem să ajungem ca în Grecia". Liderul de sindicat Cartel Alfa, din Timiş, Ştefan Gogoşanu, a spus că şomajul este în creştere, situaţia este disperată, iar autorităţile nu au soluţii pentru că "încă nu au ieşit din campania electorală".

"În Timiş se fac 2.000 de concedieri în luna martie. Guvernul nu a înţeles că în România este crizî, că ţara este secătuită de resurse şi, fiecare, doar acuză predecesori săi", a spus Gogoşanu care a adăugat că "este organizat un şir lung de acţiuni de proteste prin care ne manifestăm nemulţumirile vizavi de situaţia din România".

UPDATE 10.55 Aproximativ 40 de sindicalişti au ajuns în faţa Prefecturii Timiş unde au programat o pichetare de două oră, timp în care îşi vor manifesta nemulţumirile faţă de situaţia economică a României, dar mai ales de faptul că se fac mii de disponibilizări din sectorul bugetar.

Până la această oră au ajuns membrii de sindicat ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, de la Federaţia Sindicatelo din Învăţământ, de la Spiru Haret, dar şi lideri de sindicat din cadrul CFR Marfă.

Prefectul Mircea Băcală s-a declarat deranjat de faptul că Primăria a eliberat autoriza‏ţie pentru mitingul sindical, mai ales că la evenimentul diplomatic
interna‏ţional vor participa şi premierul Emil Boc şi ministrul Administra‏iei şi Internelor, Vasile Blaga. “L-am rugat pe primarul Gheorghe Ciuhandu, în mod expres, ca în această perioadă să decaleze manifestările sindicale. Mi-a răspuns printr-o scrisoare că el nu încalcă libertatea manifestărilor. N-am cerut vreo interdic‏ţie, ci doar o amânare, dar nu am găsit în‏ţelegere”, a declarat Băcală.

Pregătiţi şi pentru alte acţiuni

Nici Ştefan Gogoşanu, preşedintele Cartel Alfa Timiş nu a fost impresionat de prezenţa diplomaţilor europeni. “La protest vor participa, în principal, sindicaliştii din sistemul bugetar, dar vor veni şi ceilal‏ţi, pentru a-şi arăta sprijinul. Dacă nu se rezolvă nimic, mai avem programat un marş de protest prin oraş, la jumătatea lunii aprilie, precum şi un miting la Bucureşti, în luna mai”, a declarat Ştefan Gogoşanu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite