Mister în Vama Moraviţa: a fost spart un duty-free care se află sub sechestu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duty-free-ul din Vama Moraviţa parţine unei firmei din Constanţa
Duty-free-ul din Vama Moraviţa parţine unei firmei din Constanţa

Poliţia de Frontieră Timişoara şi Vama Moraviţa se află în faţa unui caz care ridică numeroase semne de întrebare.

În urmă cu câteva zile, în spatele unui duty-free aflat între graniţa Româno-Sârbă, poliţiştii de frontieră au descoperit 13 baxuri cu ţigări netimbrate. Pentru că baxurile au fost abandonate în zona liberă, poliţiştii celor două ţări au organizat o pândă, pentru a vedea dacă va veni cineva să ridice marfa. Supravegherea s-a făcut 24 din 24, însă, după trei zile, nu au descoperit nicio mişcare.

Au trecut apoi la verificarea zonei în care se află duty-free-urile şi nu mică le-a fost mirarea când au văzut că una dintre buticuri are geamul întredeschis. Mai mult, este vorba de singurul duty-free din vamă care mai adăposteşte marfă, restul fiind golite de mai bine de doi ani.


Vama Moraviţa

În cazul acestui duty-free planează întreg misterul. Buticul se afla sigilat, fiind pus sub sechestru de vamă, iar în interior se aflau doar ţigări, restul mărfurilor fiind luate. Acestea aparţin firmei SC Transeuro Import Export din Constanţa.

În acest moment, vameşii, alături de celelalte organe de control, fac inventarul ţigărilor din duty-free, pentru a afla dacă baxurile găste pe câmp au fost luate de acolo. Conform surselor din vamă, nu există nicio îndoială că acestea sunt din acel butic.



Rămân însă o serie de întrebări la care anchetatorii trebuie să găsească răspuns. Cum a fost posibil ca hoţii să acţioneze în „no men’s land”, dacă sunt implicaţi angajaţi de la vamă sau frontieră, ori dacă este un loc obişnuit al traficanţilor de ţigări.

Vama Moraviţa
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite