Mircea Baniciu cântă pentru nostalgicii Phoenix din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După megaconcertul „Symphoenix” de joi, din Parcul Rozelor, timişorenii care au crescut cu Pheonix au parte, în această seară, de un concert susţinut de Mircea Baniciu.

Fostul solist al Phoenixului, care se află în relaţii glaciale cu Nicu Covaci, va cânta tot în aer liber, pe terasa Bănăţeană, la doi paşi de locul unde a cântat Phoenix, joi seara. Baniciu va fi acompaniat de Vlady Cnejevici, cu care a cântat şi în Pasărea Colibri şi Teo Boar (ex.Pacifica).

Chiar dacă între Baniciu şi Covaci nu mai poate fi vorba de reconciliere, fostul solist al Phoenixului se află în relaţii bune cu vechii membrii ai trupei. „Am auzit că şi el cânta acum la Timişoara, la două zile de la concertul nostru. Era binevenit şi el la concert. Eu îi urez succes, nu am nimic cu el”, a declarat Ovidiu Lipan „Ţăndărică”.

Certuri cu Covaci

Mircea Baniciu a devenit solistul formaţiei Phoenix în 1970, iar în 1977, după fuga colegilor săi în Germania a început o carieră solo. În 1992 a fondat Pasărea Colibri, alături de Florin Pitiş, Mircea Vintilă şi Vlady Cnejevici. În 2002 a revenit în Phoenix, dar în 2007, după o nouă ceartă cu Nicu Covaci, a renunţat definitiv la această formaţie.

Nostalgicii care au apreciat Phoenixul anilor 70 vor avea parte astăzi de compoziţii ale lui Mircea Baniciu, printre care şi „Andri Popa”, devenit unul dintre cele mai cunoscute melodii.




Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite