GALERIE FOTO Se întâmplă în România: tronson de autostradă gata cu 9 luni înainte de termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a vizitat şantierul lotului 1 al autostrăzii dintre Timişoara şi Lugoj şi s-a arătat mulţumit de evoluţia lucrărilor, mai ales că acest tronson va fi deschis circulaţiei mai devreme decât s-a stabilit, dar a subliniat că nu vrea să se facă rabat de la calitate.

În această dimineaţă, ministrul Alexandru Nazare a vizitat şantierul lotului 1 de autostradă dintre Timişoara şi Lugoj, după care a continuat vizita pe tronsonul Orăştie-Deva. "Am avut câteva zile în care nu am putut lucra, înainte şi după Paşti, când vremea a fost mult prea umedă. Însă nu avem de ce să ne plângem, acum este soare, lucrarea merge bine şi cu siguranţă acest tronson va fi deschis circulaţiei în această vară", a declarat Ştefan Şerbu, şeful de şantier.

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de pe şantier!

image

"Acum nu se mai poate plânge nimeni de starea vremii, cel mult cei de la Constanţa, pe care i-am găsit făcând plajă. Ştiu că merge bine lucrarea, mă bucur că putem vorbi de o deschidere la trafic şi înainte de termen, însă vă cer să nu faceţi rabat de la calitate. La sfârşitul lunii mai, când la Timişoara va fi comitetul de monitorizare, sper să primim o veste bună, sunt toate indiciile că proiectul acestei autostrăzi va fi aprobat la Bruxelles. Astfel se risipeşte orice zvon despre pierderea finanţării, se va face rambursarea", a declarat Alexandru Nazare. Ministrul transporturilor a subliniat faptul că lucrările la autostrăzi, în toată ţara, trebuie supravegheate atent, indiferent de schimbările din Guvern. Nazare a plecat apoi dinspre Timişoara spre Hunedoara, pentru a vizita şantierul tronsonului de autostradă Deva - Orăştie.

Lotul 1 al autostrăzii Timişoara - Lugoj are 9,5 kilometri, patru poduri şi şase pasaje, la care lucrează puţin peste 600 de oameni. Valoarea proiectului este de peste 210 milioane de lei, din care 85% vor fi acoperiţi din fonduri europene. Lotul 1 va fi deschis circulaţiei în această vară, deşi termenul limită din contractul cu firma executantă este aprilie 2013. Următoarele tronsoane sunt încă în faza de licitaţie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite