Timişoara: Educaţie fizică în grădiniţe impulsionată de fosta campioană Lavinia Miloşovici (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania iniţiată de Direcţia pentru Sport şi Direcţia de Sănătate Publică se desfăşuară şi în rândul preşcolarilor. Primele acţiuni au avut loc la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.24, din cartierul Ronaţ şi Grădiniţa nr.29 din Calea Şagului.

Copiii de grădiniţă din Timişoara s-au apucat serios de sport, în cadrul unei campani demarate pentru lupta împotriva sedentarismului şi a obezităţii şi promovarea unei vieţi sănătoase. Orele de sport a micuţilor din grădiniţă sunt ţinute de studenţii din anul III, de la Facultatea de Educaţie Fizică. La primul eveniment, de la Grădiniţa 24, a participat şi fosta mare gimnastă Lavinia Miloşovici, care i-a încurajat pe micuţi să facă sport.

În urma acestui program, educatorii au stabilit să introducă oră de sport, pe săptămână, iar în fiecare dimineaţa vor face mişcare de înviorare. „Activitatea face parte din programul naţional Kalakagathia. Este un proiect în care este esenţial să sensibilizăm copiii să practice sport, pentru o dezvoltare armonioasă”, a spus Tamara Pantea, directorul Grădiniţei nr.24. 

De la mersul piticului la ştafetă

Copiii au fost extrem de încântaţi de ora de sport. Cei de la grupa mică s-au jucat de-a trenuleţul, mersul piticului şi rostogolire, iar cei mai mari au alergat şi s-au întrecut la ştafetă. „Baby sport este un subprogram în cadrul campaniei.Vrem să obişnuim copiii de la vârsta cea mai fragedă să facă mişcare. Ceea ce am început aici este educaţie pe termen lung”, a declarat Dan Leca, coordonator de programe la Direcţia de Sport Timiş.

Următorul popas a fost la Grădiniţa nr.29, din Calea Şagului, iar vineri, gazda va fi Grădiniţa din localitatea Belinţ. Pe lângă lecţia de sport pe care o vor primi, grădiniţele vor fi dotate cu şase biciclete, oferită drept primiul de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

Sportivii sunt mai puţin predispuşi la obezitate

Direcţia de Sănătate Publică a venit alături programul de promovare a sportului în grădiniţe. „Se ştie că cei care fac sport sunt mai puţin predisuşi să se apuce de fumat şi să devină obezi. Vrem să sensibilizăm părinţii, cadrele didactice asupra importanţei practicării sportului”, a spus Bogdan Korbuly, de la DSP.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite