Timişoara: Militarul dispărut este judecat pentru beţie la volan (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergentul a ajuns în faţa judecătorilor pentru că a condus maşina băut şi a intrat cu ea într-un stâlp, în timp ce îşi sărbătoare ziua de naştere.

CITEŞTE şi:

Soldatul dispărut riscă să fie declarat dezertor din Batalionul Scorpionii Galbeni
Militarul dispărut a lăsat un bilet de adio

Gheorghe Răescu, soldatul în vârstă de 25 de ani care a luptat în Irak şi a dispărut fără urmă de aproape patru zile din Timişoara după ce şi-a pierdut banii la ruletă, are probleme cu legea de un an de zile. Militarul a fost trimis în judecată de procurori la începutul lunii aprilie, iar în 29 iunie urmează să aibă termen în proces la Judecătoria Deta. La prima înfăţişare în faţa instanţei soldatul şi-a recunoscut fapta şi a susţinut că regretă gestul, potrivit procurorilor.

A intrat cu Dacia în stâlp
Accidentul a avut loc în 1 iunie 2008, la patru ore după miezul nopţii, iar soldatul se afla la volanul unui automobil Dacia. Sergentul a consumat alcool şi apoi a urcat la volan, ca să îşi ducă acasă un coleg care a băut peste măsură. Tatăl militarului dispărut, Mihai Răescu, este convins că această problemă nu i-ar fi afectat cariera militară. „Anul trecut în iunie, după ce a venit din Irak, a fost să îşi ţină ziua la Pădureni, cu mai mulţi colegi şi prieteni din zona respectivă. Unul dintre băieţi a băut mai mult decât trebuia şi a fost nevoie să îl ducă acasă. A intrat într-un stâlp, iar unul din cei care era în maşină s-a ales cu clavicula ruptă”, a spus tatăl soldatului, Mihai Răescu.

Avea alcoolemie de 1,55 la mie
Prietenul rănit în accident nu a depus plângere penală împotriva sergentului, însă Poliţia s-a autosesizat şi pentru că Gheorghe Răescu avea o alcoolemie de 1,55 mg alcool în sânge şi i-a făcut dosar penal. „Legea prevede că unui militar care este cercetat penal nu îi este afectată carieră din Armată. Un militar este trecut în rezervă numai dacă este condamnat", a spus comandantul Batalionului 32 Infanterie "Mircea" din Timişoara, Cristian Dinulică.

A pierdut banii la ruletă 
El a dispărut după ce a pierdut banii câştigaţi în Irak, peste 30.000 de lei, la ruletă şi a lăsat familiei un bilet de adio. Prietena militarului ştia încă de săptămâna trecută că logodnicul ei a pierdut la jocuri de noroc 300 de milioane de lei. „Eram acasă. Am vorbit la telefon şi l-am văzut că este foarte supărat. La început nu am vrut să îmi spună nimic, dar după ce am insistat mi-a spus că a pierdut o sumă mare de bani la jocuri. L-am încurajat şi i-am spus că nu e nimic. I-a pierdut, nu mai joacă şi asta este”, a mai spus tânăra.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite