Timişoara: Militarul dispărut devine mâine dezertor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Batalionului 32 Infanterie „Mircea” nu vor să se pronunţe asupra dezertării militarului până nu trec cele trei zile pe care tânărul le are la dispoziţie să se prezinte la unitate.

Termenul până la care sergentul major Gheorghe Raescu, dispărut în urmă cu o săptămână, trebuia să se prezinte la unitatea militară a expirat ieri. La momentul dispariţiei, militarul era în concediu de studii, iar până acum 24 de ore a avut zile libere, ceea ce înseamnă că joi dimineaţă ar fi trebuit să fie în unitate.

„În această dimineaţă (n.r. ieri) sergentul major Gheorghe Raescu nu s-a prezentat la unitate. Noi ne-am autosesizat încă din data de 10 iunie, când a fost anunţată dispariţia de la domiciliu. Am luat legătura cu cercul de cunoscuţi şi am căutat în posibilele destinaţii ale sergentului”, a spus ofiţerul de relaţii publice al Batalionului 32 Infanterie „Mircea”, căpitanul Adrian Jianu. Căutările nu au avut niciun rezultat, nefiind găsit niciun indiciu care să-i ducă la soldat.

Nu este târziu să apară

Chiar dacă nu s-a prezentat la unitate în prima zi, tânărul încă mai are şanse să meargă pentru că sunt anumite proceduri prin care abia după trei zile se poate vorbi de dezertare.

„În prima zi este neprezentare la unitate. Dacă nu se prezintă nici a doua zi este absenţă nejustificată, dar nu vrem să facem presupuneri. Încă aşteptăm să vină”, a mai spus căpitanul Adrian Jianu. Poliţia nu a mai primit de o săptămână niciun indiciu despre militar. Tatăl lui, Mihai Raescu a fost chemat să identifice trupul unui tânăr găsit ars lângă mănăstirea de la Şag. După ce a verificat dantura cadavrului, tatăl a confirmat că nu este fiul său.

Părinţii speră până în ultimul moment

Tatăl militarului Raescu a sperat până în ultimul moment că fiul său se va prezenta la unitate. „Speranţa moare ultima. Pentru noi nu ar fi târziu să se mai prezinte la unitate oricând. Eu am un sentiment care îmi spune că e încă în viaţă. El e o fire foarte tare şi sunt sigur că stă undeva”, a spus Mihai Raescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite