Timişoara: Militarul Raescu nu poate fi şi dispărut, şi dezertor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei zile în care sergentul major Gheorghe Raescu trebuia să se prezinte la unitatea militară au expirat.

Citiţi pe aceeaşi temă:
Poliţia caută un militar care a luptat în Irak şi a dispărut fără urmă
Fratele militarului dispărut: "Gogu, nu mă lăsa să fiu jumătate de om!"
Soldatul dispărut riscă să fie declarat dezertor din Batalionul Scorpionii Galbeni
Militarul dispărut devine mâine dezertor
Militarul dispărut este pe jumătate dezertor

Militarul a dispărut de acasă în urmă cu aproape două săptămâni după ce a pierdut peste 30.000 de lei la jocurile de noroc. De atunci nimeni nu mai are niciun indiciu despre Gheorghe Raescu. Chiar dacă a fost căutat de familie, de colegii de serviciu şi de Poliţie, militarul nu a dat niciun semn. Atât părinţii, cât şi colegii cu care militarul a luptat în Irak au sperat ca tânărul de 25 de ani să se întoarcă la unitate măcar în ultimul moment.

Înainte să dispară, Raescu a lăsat un bilet de adio în care, pe lângă scuzele adresate părinţilor şi iubitei, le-a transmis acestora să aibă grijă de fratele lui, Mihăiţă, pentru că „a rămas singurul fiu”.

Dispariţia împiedică dezertarea


Cu toate că mesajul este similar unui sinucigaş, tatăl militarului nu concepe ca fiul său să nu mai fie în viaţă. „Speranţa moare ultima. Pentru noi nu ar fi târziu să se mai prezinte la unitate oricând. Eu am un sentiment care îmi spune că e încă în viaţă. El e o fire foarte tare şi sunt sigur că stă undeva”, a spus Mihai Raescu, tatăl militarului.

Imediat după dispariţia militarului, unitatea Batalionului 32 Infanterie „Mircea” din Timişoara s-a autosesizat şi a început o anchetă pentru a găsi posibile destinaţii ale lui Gheorghe Raescu.

Pentru că nu a avut niciun rezultat, unitatea militară a aşteptat să treacă termenul legal până la care tânărul trebuia să se prezinte la lucru pentru a lua o decizie. „Nu putem discuta despre dezertare din moment ce ştim că din 10 iunie militarul este dispărut. Nu poate fi declarat dezertor cineva care este declarat înainte dispărut”, a spus ofiţerul de relaţii publice al Scorpionilor Galbeni, Adrian Jianu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite