Militarii rezervişti din Timişoara au dat în judecată SRI, MAI şi Ministerul Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 500 de militari în rezervă din Timişoara au acţionat astăzi în judecată Ministerul Apărării, SRI şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Rezerviştii sunt nemulţumiţi de scăderea pensiilor şi consideră că nu mai sunt respectate normele NATO privind statutul lor privilegiat.

Astăzi, liderul sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate - filiala 1 Timişoara a depus în instanţă 450 de dosare prin care trei instituţii sunt chemate în instanţă după ce militarii în rezervă s-au trezit cu pensiile tăiate. În total, în Banat vor exista 535 de procese pe rol. Cadrele militare în rezervă sunt nemulţumite de cuantumul pensiei, care a fost afectat de recalculari. O altă nemulţumire e reprezentată de desfiinţarea statutului de militar rezervist şi includerea lor in sistemul de pensii publice.

„Nu e vorba doar despre pensii. Noi considerăm că am fost radiaţi ca rezervişti, lucru lucru care contravine normelor NATO şi celorlalte ţări membre UE. Noi aveam acest statut încă de pe vremea lui Cuza. Nu pot să vă zic care e cea mai mică pensie, mai ales după atâtea recalculări", a spus Mircea Cristian, preşedintele sindicatului.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite