Milionarul Romeo Dunca este furat lunar de motorină în valoare de 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Dunca
Romeo Dunca

Omul de afaceri Romeo Dunca a ajuns în culmea disperării din cauza şoferilor de TIR care fură combustibil din rezervoarele camioanelor. Milionarul din Top 500 Forbes acuză poliţiştii şi procurorii că încurajează hoţia şoferilor săi prin măsurile inexistente.

Un singur şofer de la Dunca a furat 9.000 de litri de motorină, alţii s-au „mulţumit” cu două-trei mii. Omul de afaceri spune că valoarea combustibilului furat se ridică la aproximativ 50.000 de euro pe lună. „Nu este greu să-i prindem pentru că rezervorul are 600 de litri, iar când alimentezi într-o singură zi 1.200 de litri, e clar că de acolo se fură”, a dezvăluit omul de afaceri metoda de acţiune a şoferilor.

Concedierea angajaţilor nu este o soluţie pentru stârpirea hoţiei. „Ne râd în nas toţi. Îl dau pe unul afară, el îşi anunţă acoloţii şi vin alţii care încep cu câte un tun. Am un dulap cu plângeri făcute degeaba. Unul nu am avut condamnat, sau măcar să îl sperie. Ce zic şoferii? Ne face Dunca plângere, mare lucru!”, a exclamat omul de afaceri, disperat de situaţie. Necazul cel mai mare al afaceristului este că nu poate să-şi recupereze banii. „Ne trimit să ne judecăm în civil, unde este aproape imposibil să ne recuperăm daunele”, a spus Dunca.

„Hoţie încurajată de autorităţi”


Furturile de motorină din camioane îi aduc în culmea disperării pe milionarii din Banat, afectaţi şi ei de criză. Afaceriştii care învârt milioane de euro nu reuşesc să ţină piept şmecheriei şoferilor care fură de sting, iar pe criză pierderile se simt mult mai puternic. „Monitorizările consumurilor le facem dintodeauna, dar se fură ca la drumul mare, acum mai mult decât înaintea crizei. Este foarte grav şi foarte greu de stăpânit”, a spus omul de afaceri Romeo Dunca, proprietarul unui parc auto de 600 de camioane.

Procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ioan Braşoveanu, a spus, în această dimineaţă, că nu ştie o situaţie exactă a hoţilor de motorină trimişi în judecată, dar judecarea lor depinde de la un caz la altul. „Depinde de prejudiciu, dar şi alte aspecte. Simpla recunoaştere nu este probă, ea trebuie coroborată cu alte probe”, a spus Braşoveanu.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite