Mihai Răzvan Ungureanu: "În încercarea de a se lăuda că este absolvent de Istorie, Antonescu ne-a arătat că a fost repetent de două ori"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu alături de Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara
Mihai Răzvan Ungureanu alături de Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara

Mihai Răzvan Ungureanu se află la Timişoara. Preşedintele Iniţiativei Civice de Centru Dreapta a devenit membru al Societăţii Timişoara şi se va participa, de la ora 18.00, la promenada "eşarfelor albe", din Piaţa Victoriei

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Iniţiativei Civice de Centru Dreapta (ICCD), a semnat adeziunea la Societatea Timişoara. „Este o onoare pentru mine să fiu alături de membrii Societăţii Timişoara. Trebuie să înţeleagă toţi cât este de importantă asumarea comună pentru atingerea scopurilor pentru care am convenit fără vorbe. Credem că e nevoie de o refacere a resursei umane din politică. Putem fi activi completându-ne în acţiuni. Vrem să împiedicăm reîntoarcerea la începutul anilor '90”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Nu a fost nevoie de negocieri, pentru că avem scopuri şi valori comune. Societatea Timişoara va susţine Iniţiativa Civică de Centru Dreapta, nu se va contopi în ea. Ar fi păcat să nu existe mai multe voci în societatea civilă cărora le pasă de ce se întâmplă în România. Ne onorează faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a devenit membru al Societăţii Timişoara”, a declarat Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara.

La platforma Iniţiativei Civice de Centru Dreapta sunt aşteptaţi să adere partide politice, societăţi civice şi alte organizaţii, care au ca scop comun lupta pentru statul de drept şi respectarea constituţiei.

"E jenant să îl copiezi pe JKK"

Mihai Răzvan Ungureanu a făcut referire şi la mitingul anti-Băsescu de ieri, de la Timişoara, la care a fost prezent şi Crin Antonescu, preşedintele interimar încălcând astfel constituţia.

S-a încălcat pentru a nu ştiu câta oară constituţia. Crin Antonescu, în încercarea de a se lăuda că este absolvent al Facultăţii de Istorie, a vrut să ne arate că a fost  repetent de două ori. Sper să nu ne mai dea atâtea emoţii culturale. În 1962, John F. Kennedy merge la Berlin în contextul rupturii dintre Est şi Vest, pentru a le-a arătat celor de acolo că este unul dintre ei. Acum vine la Timişoara cu tupeu şi spune Ich bin ein Berliner...cu accentul cu care l-a spus. Nu mă pot abţine să nu fac o comparaţie între numele mari de care a fost înconjurat Kenedy şi trupa de oameni politici de care este înconjurat Antonescu. E jenant când îl copiezi pe JFK”, a declarat MRU.

Mihai Răzvan Ungureanu a spus la Timişoara că are de gând să candideze la funcţia de preşidente al României, în anul 2014. „Acum ne gândim la ce se întâmplă pe 29 iulie. Mă interesează să candidez în 2014, respectând constituţia. Aici nu este vorba de susţinerea lui Băsescu, ci a Instituţiei Prezidenţiale. Este vorba de apărarea unor istituţii ale statului de drept. Legile nu pot fi preschimbate peste noapte, în bătaie de joc, doar să ne facem jocurile de interese şi să ne agăţăm de putere. Asta este dezbaterea pe care noi o susţinem. Şi mă voi duce să îmi exercit dreptul de vot. Este o atitudine civică asumată. Merg la vot să pun ştampila pe NU”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Reprezentanţii Societăţii Timişoara au ţinut să răspundă acuzaţiilor celor dela USL, care susţineau că sloganurile lor sunt copiate de opoziţie.

„Acelea sunt sloganuri anticomuniste, împotriva reinstaurării comuniştilor, pe care le-am avut noi în 1990, în Piaţa Universităţii. Nu ştiu cine are drept auspra lor”, a spus Daniel Vighi.

Mihai Răzvan Ungureanu va participa, de la or 16.00, la Casa Adam Muller Gutennbrunn, la o întîlnire cu timişorenii, iar de la ora 18.00, va fi alături de membrii societăţii civile la „Promenada de protest”, din Piaţa Victoriei, prin care se reiau protestele împotriva acţiunilor USL din ultima perioadă, împotriva plagiatului şi pentru susţinerea statului de drept.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite