Migranţi afro-asiatici reţinuţi la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră timişeni au depistat şase persoane care au trecut ilegal în România. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa şi Lunga au depistat în zona de competenţă, două grupuri de migranţi, formate din şase bărbaţi.

Persoanele în cauză depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că este vorba de şase algerieni cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

În timpul audierilor migranţii au solicitat acordarea unei forme de azil din partea statului român. Cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu aveau vizele necesare. Bărbaţii au relatat în cadrul primelor cercetări că s-au deplasat cu trenul până în zona de frontieră, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, pe câmp, până în momentul reţinerii de către autorităţile române.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite