Micii artişti timişoreni au fost premiaţi de Adevărul pentru talent (FOTOREPORTAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii nu s-au sfiit să folosească multe culori pentru a desena
Copiii nu s-au sfiit să folosească multe culori pentru a desena

Brăduţi, oameni de zăpadă, mulţi copii şi foarte multe cadouri au fost desenate în tempera, acuarelă sau chiar în creion de elevii Liceului de Artă, care au calităţi la desen şi la pictură, dar nu au posibilităţi materiale să şi le exprime aşa cum ar vrea.

Cei mici au fost provocaţi, ieri, să-şi pună ideile pe coala de desen, în cadrul unui concurs surpriză pregătit pentru ei. Tema concursului a fost „Sărbătoarea Crăciunului - Bucuria de a dărui" şi elevii şi-au lăsat talentul şi imaginaţia să lucreze pentru ei. „Este o temă foarte bună, pentru că sunt mulţi copii care cred că această sărbătoare înseamnă doar a primi cadouri, dar Crăciunul înseamnă şi a dărui", a spus Samuel Ţerigariu, elev în clasa a VI-a la Liceul De Artă din Timişoara.


image

Unii au pus pe hârtie seara de Crăciun petrecută în familie. „O să fac un brad sub care sunt multe cadouri, un şemineu şi copii mulţi care stau lângă brad", a spus Evghenia Stoleaeva, elevă în clasa a VI-a.  Alţii au văzut cadourile picând din cer pentru toată lumea. „M-am gândit să fac două mâini care aruncă din cer cadouri. Acesta a fost primul lucru care mi-a trecut prin cap când am auzit tema", a spus Samuel Ţerigariu.


image

Unii au avut ceva bătăi de cap până să ştie exact ce o să deseneze, însă alţii au pus imediat mâna pe creion pentru a da formă ideilor. Băieţii şi-au imaginat extratereştrii care primesc daruri de la oameni sau tunuri ce proiectează cadourile spre copii. „Eu m-am gândit să desenez extratereştrii care primesc cadouri pentru că au şi ei Crăciun", a spus David Iordache, elev în clasa a VII-a.


Copiii nu s-au sfiit să folosească multe culori pentru a desena

În urma competiţiei, copiii au fost premiaţi de Asociaţia „Iulia Haşdeu" OES, Fundaţia F.A.P.T.E, Symmetria S.R.L, şi Biomarkt cu patru burse pentru semestrul doi al anului şcolar, truse de pictură, dar şi dulciuri bio. Cei care au realizat lucrările de locul întâi vor primi, în fiecare lună, burse în valoare de 300 de lei, urmând ca locurile doi şi trei să primească în lunar 200 şi respectiv 100 de lei. „Am fost mereu impresionată de discriminarea ţiganilor şi am desenat oameni care aduc cadouri unor ţigani care locuiesc în colibe la marginea unui drum", a spus Sara Damşe, una dintre fetele care a primit premiul întâi.


image

Mai mult, Adevărul Holding a oferit celor 20 de participanţi întreaga colecţie „Pictori de geniu", inclusiv ultimul număr „Viaţa şi opera lui Rembrandt", care va apărea abia săptămâna viitoare.  Cei mici au fost încântaţi de colecţia de albume despre cei mai mari pictori ai lumii. „O să ma ajute mult aceste albume. Chiar am vrut să le cumpăr, dar niciodată nu le găseam la timp", a spus Sara Damşe.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite