Metoda prin care s-au falsificat actele Primăriei Timişoara pentru „regele asfaltului” din Banat a fost dezvăluită! Procurorii încă dorm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metoda prin care s-au realizat falsurile depuse de firma omului de afaceri Georgică Cornu la Primăria Arad este halucinantă. Cu toate acestea, la trei zile de la izbucnirea scandalului, procurorii încă nu s-au autosesizat.

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, dezvăluia, marţi, că firma Confort, deţinută de omul de afaceri Georgică Cornu, a depus la Primăria Arad, mai multe documente falsificate, care păreau a fi emise de Primăria Timişoara. Actele erau necesare pentru participarea la o licitaţie.

După ieşirea publică a primarului Gheorghe Ciuhandu, omul de afaceri a reacţionat şi a trimis o scrisoare publică în care l-a atacat dur pe primar, acuzându-l că intervine în anumite procese din justiţie. De asemena, Cornu a spus că a efectuat o anchetă internă din care a reieşit că documentele au fost emise de primărie şi nu au fost falsificate.

Noi dovezi ale falsurilor


Primarul a organizat astăzi o nouă conferinţă de presă în care a arătat cum au fost falsificate documentele depuse de firma Confort, la Primăria Arad. Unul din actele depuse de firma „regelui asfaltului”, a fost procesul verbal numărul SC 2008 -8686 din 22.08.2008 de recepţie a lucrării de pe strada Liviu Rebreanu. În realitate, procesul verbal numărul SC 2008 – 8686 din 22.04.2008 aparţine recepţiei lucrării de pe strada Herculane, acolo unde a lucrat firma Confort.

De asemenea, procesul verbal real pentru strada Liviu Rebreanu arată că recepţia a fost amânată până la terminarea lucrărilor din cauza neconformităţii proiectului.

Practic, documentele puse la dispoziţie de primarul Gheorghe Ciuhandu arată că escrocii au luat un proces verbal real la care au schimbat doar numele străzii şi data recepţiei. Documentul astfel falsificat a fost prezentat ca un act emis de Primăria Timişoara.

Nepăsare cruntă

În ciuda infracţiunilor evidente comise în acest caz, încă nu există un dosar penal deschis pe numele autorului necunoscut al falsurilor. Primarul Gheorghe Ciuhandu susţine că a cerut în repetate rânduri originalele depuse la Primăria Arad pentru a putea face plângere, dar nu le-a primit nici acum. Cu toate acestea, procurorii au posibilitatea să se autosesizeze, dar încă nu au făcut-o, motivând că mai trebuie să facă nişte verificări preliminare şi mai apoi să se decidă dacă se autosesizează. "Dacă vroiau să se autosesizeze o puteau face de marţi până acum fără probleme, pe materialele care au apărut în presă", a spus o sursă judiciară.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite