Membrii Noii Drepte din Timișoara solidari cu patrioții sârbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 15 membri de la organizația Noua Dreaptă au pichetat Consulatul Sârbesc din Timișoara. Aceștia au dorit să arate că sunt alături de patrioții sârbi judecați pentru că au spart parada homosexualilor de la Belgrad.

Timișoreni s-au adunat în fața Consulatului General al Serbiei cu steaguri tricolore, cele ale Serbiei și cu un mesaj în limba sârbă: “Solidari cu patrioții sârbi”. Manifestări de acest gen au avut loc astăzi în fața unor reprezentații diplomatice din Cehia, Slovacia, Polonia și Rusia. “Ieri a început, în Serbia, procesul celor care au participat la contramanifestația de la parada gay care a avut loc pe 10 octombrie 2010, la Belgrad. Au fost arestați peste 200 de tineri patrioți și suporteri ai unor echipe de fotbal, majoritatea lor fiind și acum reținuți. Se pregătește un proces politic în urma căruia se vrea scoaterea în afara legii a organizațiilor patriotice”, a declarat Goran Mrakici, membru în Noua Dreaptă Timișoara. Acesta a dat și exemplul liderului organizației “Oblaz”, Mladen Obradovici, despre care spune că în timpul parade homosexualilor a fost reținut de polițiști după ce a ieșit de la o slujbă din biserică.

Parade gay de la Belgrad, din 2010 a fost întrerupă de o puternică contramanifestație organizată în capitala Serbiei, care s-a transformat într-o scenă de răzoi. Peste 5.000 de oameni de polițiști și jandarmi s-au luptat cu tinerii patrioți, fiind arestați peste 200 de persoane. Cei din Noua Dreaptă sunt alături și de mai mulți suporteri ai echipelor Partizan și Steaua Roșie Beograd, condamnați pentru diferite violențe.

Numărul forțelor de ordine a depășit cu mult cel al membrilor din Noua Dreaptă, care au protestat pașnic în fața consulatului. Niciun reprezentat al corpului diplomatic sârb nu a ieșit afară.
 
 
 


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite